Heracles blijkt lievelingsopponent van PSV in de Eredivisie

Reacties

● PSV verloor dit seizoen pas één van zijn elf thuisoptredens in de Eredivisie (2-6 tegen Vitesse). Van alle Eredivisieclubs doet alleen FC Twente het beter (nog ongeslagen in thuisduels).

Heracles blijkt lievelingsopponent van PSV in de Eredivisie

● PSV hield 24 punten over aan zijn elf thuisduels (W7, G3, V1). Alleen Ajax (28 punten uit elf thuisduels) en Feyenoord (26 uit twaalf) doen het beter op eigen veld.

● SC Cambuur is de enige Eredivisieploeg die PSV dit seizoen van scoren afhield in het eigen Philips Stadion (0-0). In de tien overige thuisduels maakten de Eindhovenaren telkens minimaal één doelpunt (24 in totaal).

● PSV won vijf van zijn laatste negen competitiewedstrijden en verloor de andere vier. Het laatste gelijkspel dateert van 23 november 2013 (1-1 tegen SC Heerenveen).

Beeld uit PSV-Heracles van vorig seizoen.
Beeld uit PSV-Heracles van vorig seizoen.

● PSV heeft een uitstekende thuisbalans tegen Heracles Almelo. De Brabanders bleven in twaalf van hun dertien onderlinge duels ongeslagen (W11, G1, V1).

● De enige thuisnederlaag van PSV tegen Heracles stamt van 1 november 1964. Op die dag zegevierden de Almeloërs door een benutte strafschop van Gerrit Pesman (0-1).

● PSV won zijn laatste tien thuisduels met Heracles en maakte in zijn laatste vijf thuiswedstrijden met de Almeloërs telkens vier goals of meer (4-0, 4-0, 5-2, 4-1 en 4-0).

● Heracles kan gerust de lievelingstegenstander van PSV in de Eredivisie genoemd worden. Thuis én uit stonden beide clubs 25 keer tegenover elkaar. Met negentien zeges en vijf gelijke spelen slaat de balans ver door in Eindhovens voordeel.

● Heracles bleef in december 2013 nog ongeslagen in de Eredivisie (W2, G2), maar presteert sinds de jaarwisseling wisselvallig met twee zeges, één gelijkspel en twee nederlagen.

● De ploeg van trainer Jan de Jonge won buiten Almelo al vijf van zijn elf wedstrijden, maar leed ook vijf nederlagen. Het uitduel met Go Ahead Eagles eindigde als enige in een gelijkspel (1-1).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.