Heracles favoriet bij Huntelaar, Ajax kan productie onder Bosz overtreffen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De dertigste speelronde wordt zondag afgesloten met het duel tussen Ajax en Heracles Almelo.

Heracles favoriet bij Huntelaar, Ajax kan productie onder Bosz overtreffen

AJAX - HERACLES ALMELO

Aftrap: 16.45 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Laatste 5 duels Ajax: 10 punten
Laatste 5 duels Heracles Almelo: 10 punten

ACTUEEL

• Ajax ontsnapte vorige week bij FC Groningen en hield PSV daarmee nog enigszins in het vizier. Tegenstander Heracles Almelo bivakkeert in de middenmoot en maakt nog altijd kans op een optreden in de play-offs om Europees voetbal.

Hakim Ziyech verzorgde in het duel met FC Groningen de assist op de 1-1 van Justin Kluivert en werd daarmee de eerste Ajacied met minimaal twaalf assists in een Eredivisie-seizoen sinds Christian Eriksen in 2013/14.

• Vorige week tegen SC Heerenveen kwam Brahim Darri eindelijk weer eens tot scoren namens Heracles Almelo. Zijn laatste Eredivisie-goal dateerde van 6 november 2016.

Heracles Almelo won tijdens de eerste speeldag van Ajax. De club uit Overijssel kan voor de tweede keer in de historie (na 1964/65) beide competitieduels met de Amsterdammers in dezelfde jaargang in winst omzetten.

Een razendsnelle vooruitblik op Ajax - Heracles Almelo.

• Bij de volgende goal overtreft Ajax al de productie van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Destijds stokte de teller op 79 treffers.

• In zijn acht Eredivisie-ontmoetingen met Heracles Almelo liet Klaas-Jan Huntelaar liefst acht treffers aantekenen. Alleen Jeremain Lens (tien goals) en Afonso Alves (negen doelpunten) scoorden vaker tegen de Heraclieden.

'De missie van Huntelaar is om met Ajax kampioen te worden'

HISTORIE

• Van de vorige zeventien Eredivisie-thuisduels met Heracles Almelo won Ajax er liefst dertien. De ploeg uit Overijssel was eenmaal succesvol en veroverde daarnaast nog drie keer een punt.

• Twee seizoenen terug liep Ajax voor het laatst in eigen huis averij op tegen Heracles Almelo. Tijdens een midweekse speelronde bleven de Amsterdammers steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Seizoen Uitslag
2012/13 4-0
2013/14 3-0
2014/15 2-1
2015/16 0-0
2016/17 4-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.