Hernanes van held naar schlemiel in Romeinse derby

De Derby della Capitale tussen AS Roma en Lazio heeft geen winnaar opgeleverd. Hernanes leek de grote man te worden, maar Francesco Totti zorgde ervoor dat het AS Roma van doelman Maarten Stekelenburg een punt overhield aan de wedstrijd (1-1).

Voorafgaand aan de wedstrijd verdedigde nummer vijf Lazio een voorsprong van drie punten op nummer zeven Roma en op basis van de eerste helft was het verschil op de ranglijst ook duidelijk te zien. De bezoekers waren voor rust de bovenliggende partij en creëerden een handvol kansen. Al na tien minuten moest Stekelenburg ingrijpen bij een hard schot van Antonio Candreva.

Na een van de spaarzame aanvallen van Roma kreeg de thuisclub een hoekschop, maar de counter die daarop volgde leverde de openingstreffer van Lazio op. Senad Lulic hield bij de uitbraak uitstekend het overzicht en vond Hernanes, die met een schitterend schot van afstand Stekelenburg kansloos liet. Ook na de treffer van Hernanes bleef Lazio domineren. Daniele De Rossi blokte een schot van Hernanes, Candreva was met een vlammend schot dichtbij en Stekelenburg kon maar ternauwernood redding brengen op een lage inzet van Lulic. Namens Roma kreeg alleen Totti een mogelijkheid, maar zijn schot van grote afstand was een eenvoudige prooi voor Federico Marchetti.

Ook na rust kwam Lazio uitstekend uit de startblokken en in de 49ste minuut kreeg het een strafschop na een handsbal van Marquinhos. Deze werd door Hernanes ruim naast geschoten. Zeven minuten later ging de Braziliaanse middenvelder opnieuw in de fout; dit keer veroorzaakte hij een penalty na een overtreding op Miralem Pjanic en Totti schoot deze langs Marchetti. Het betekende de negende competitietreffer van Il Bimbo d'Oro in duels met Lazio, waarmee hij recordhouders Dino da Costa en Marco Delvecchio evenaarde. De gelijkmaker zorgde er ook voor dat AS Roma steeds beter in de wedstrijd kwam en na een vrije trap van Totti was Alessandro Florenzi uit de rebound erg dicht bij de voorsprong. Marchetti redde echter prima.

Tien minuten voor tijd was de doelman van Lazio kansloos toen Erik Lamela bij de tweede paal volledig vrij kon inkoppen, maar de Argentijn kreeg het voor elkaar om van nog geen twee meter over het doel te mikken. Vijf minuten later kreeg Totti de laatste kans op de overwinning, maar zijn vrije trap door de muur van Lazio werd gekeerd door Marchetti. Zijn ploeg speelde op dat moment al met tien man, aangezien Giuseppe Biava in de 69ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Het bleef uiteindelijk bij 1-1 in Stadio Olimpico. Gezien het uitstekende Lazio voor rust en een beter AS Roma in de tweede helft een terechte uitslag, Door het gelijkspel blijft het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst drie punten. Lazio heeft zeven punten achterstand op AC Milan, dat de derde plaats - die aan het einde van dit seizoen recht geeft op een plek in de Champions League-voorronde - bezet.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.