Indrukwekkende statistiek toont belang Xhaka voor Leverkusen

Reacties

Granit Xhaka is dit seizoen een van de sterkhouders bij Bayer Leverkusen. Dat liet de Zwitserse middenvelder donderdagavond opnieuw zien, want tegen AS Roma evenaarde hij een indrukwekkend record.

Indrukwekkende statistiek toont belang Xhaka voor Leverkusen
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 2
AS Roma
AS Roma

Het lukte Xhaka namelijk om tien kansen uit open spel te creëren tegen de Romeinen. Daarmee evenaarde hij het record in de Europa League. Alleen Juan Mata wist ook tot tien stuks te komen in één wedstrijd. Dat was in 2010, toen de Spanjaard het met Valencia opnam tegen Club Brugge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leverkusen wist op de valreep 2-2 te maken tegen Roma en bemachtigde een plek in de finale van het toernooi. 'Meer dan terecht, als je naar de hele wedstrijd kijkt', stelde Xhaka tegenover TNT Sports. Xhaka roemde de mentaliteit van zijn teamgenoten. 'Om zo terug te komen, tegen een topteam met veel ervaring, zijn we meer dan blij mee.'

Met de gelijkmaker, die in de 97ste minuut viel, hield Leverkusen ook de ongeslagen reeks in stand. 'Je ziet de honger van het team, zelfs na de 1-2 lieten we het tempo niet zakken', aldus Xhaka. 'We wilden die tweede goal maken om ongeslagen te blijven. We staan nu op 49 wedstrijden, daar zijn we trots op. Maar we zijn nog trotser op de wedstrijd van vandaag.'

VI's Bas van den Hoven dook eerder al in de belangrijke rol van Xhaka bij Leverkusen:

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer G. Xhaka
Meer over G. Xhaka
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.