Invaller Robben tekent opnieuw voor slotakkoord

Arjen Robben reist met een goed gevoel af naar Nederland. Na zijn doelpunt tegen Toronto FC manifesteerde Arjen Robben zich opnieuw in een oefenduel van Real Madrid.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Toronto FC van vrijdag kon Real Madrid in de eerste helft geen afstand nemen van DC United. Trainer Manuel Pellegrini had voor twee Nederlanders een plek ingeruimd. Naast vaste linksback Royston Drenthe kwam Wesley Sneijder aan de aftrap. De twee lieten zich direct gelden. Drenthe beging na anderhalve minuut de eerste overtreding, terwijl Sneijder na zeven minuten tekende voor de eerste Madrileense doelpoging.

Na 45 minuten was het gedaan voor Sneijder. Met Cristiano Ronaldo bleef hij achter in de kleedkamer. Arjen Robben en Raúl maakten hun opwachting en leverden een kwartier na hun entree een bijdrage aan de Madrileense zege. Gonzalo Higuaín scoorde in een tijdsbestek van drie minuten twee keer, waarbij Raúl en Robben ieder één assist voor hun rekening namen.

Robben, die vrijdag de vierde en laatste van de Madrileense treffer had gemaakt, deed er nog een schepje bovenop. De aanvaller bepaalde met een schot van buiten het strafschopgebied de eindstand op 3-0. Sneijder en Robben wacht na de oefenwedstrijd een vlucht terug naar Nederland, waar ze zich maandag moeten melden voor de oefeninterland tegen Engeland.