Jans vol lof over Van Persie en baalt van 'slechte beslissing' Makkelie

Reacties

FC Utrecht-trainer Ron Jans was zaterdag na het gelijkspel tegen SC Heerenveen complimenteus over collega Robin van Persie, maar was minder te spreken over een 'slechte beslissing' van scheidsrechter Danny Makkelie.

Jans vol lof over Van Persie en baalt van 'slechte beslissing' Makkelie
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

'Ik dacht dat we met 0-2 voor stonden na een heel goed begin. We hebben ook onze eigen beelden en het is twijfelachtig of het buitenspel was. Maar die beelden gelden niet', verklaarde Jans over het afgekeurde doelpunt van Paxten Aaronson.

'Heerenveen is een totaal ander Heerenveen dan waar ik de laatste jaren tegen heb gespeeld. Ze nemen enorm veel risico en dat doen ze best goed. We moesten vooral na rust wat vaker terug en kwamen in de problemen. We hebben te weinig gedaan met de ruimtes die steeds groter werden. Het was een boeiende wedstrijd, met een hoog tempo. Zij maakten nog een verdiende gelijkmaker, maar we hadden 'm wel over de streep kunnen trekken. Complimenten aan Robin van Persie, die in korte tijd deze ploeg naar zijn hand zet', aldus de trainer van FC Utrecht.

Jans wilde nog terugkomen op een moment met David Min, die op aangeven van Jens Toornstra op weg ging naar het strafschopgebied van Heerenveen en daarbij na een duw van Pawel Bochniewicz onderuit ging. 'Hebben jullie die beelden teruggezien? Hij loopt 'm gewoon omver... Willem Janssen (nu individueel trainer bij FC Utrecht, red.) zegt: ik heb het nu acht keer teruggezien en het is gewoon een rode kaart.'

De coach van Utrecht kreeg daarna zelf de beelden van de situatie met Min en Bochniewicz te zien. 'Kijk naar de voeten... Hij (Makkelie, red.) had moeten fluiten. Of het dan geel of rood is, weet ik niet. Maar in dit geval is het slecht gefloten.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
2
AZ
5
4
1
0
14-1
+13
13
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
5
Willem II
5
2
2
1
8-4
+4
8
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.