Kampioen Barça klopt met tien man Atlético Madrid

Barcelona heeft zondagavond in de eerste wedstrijd na het zaterdag binnengehaalde kampioenschap met 2-1 gewonnen op bezoek bij nummer drie Atlético Madrid. Een dag na het puntenverlies van Real Madrid bij Espanyol (1-1), waardoor de Catalaanse grootmacht onbereikbaar was geworden voor de concurrent, kwam de zege op opmerkelijke wijze tot stand.

Kampioen Barça klopt met tien man Atlético Madrid

Tot de 72ste minuut ging Atlético immers aan de leiding. Radamel Falcao had kort na rust op aangeven van Gabi de 1-0 binnengeprikt. Het was het 28ste competitiedoelpunt van de Colombiaan. Op het moment dat Alexis Sánchez gelijk maakte, stond Barcelona al met tien man op het veld.

Er was mede door een dijbeenblessure van Dani Alves al drie keer gewisseld door de Catalanen toen de hamstringblessure van Lionel Messi opnieuw opspeelde. Om de schade niet te vergroten, stapte Messi van het veld en bleef Barcelona met tien man achter.

Juist in ondertal kwam Barcelona op gelijke hoogte. Sánchez rondde af na een combinatie met Cesc Fabregas. Even later gaf een eigen goal van Gabi, hij raakte op ongelukkige wijze een inzet van David Villa, het kampioensfeestje van Barcelona nog wat extra cachet. Daar bleef het bij in Madrid. Later zal moeten blijken hoe ernstig de blessures van Messi en Alves zijn.

Voorafgaand aan het duel vormden de Atlético-spelers een erehaag voor de kersverse kampioen (foto). Maandag zal de formatie van trainer Tito Vilanova in de stad gehuldigd worden. Atlético, dat een zeldzame thuisnederlaag leed, is al zeker dat het als derde eindigt. De ploeg van coach Diego Simeone kan niet meer omhoog of omlaag op de ranglijst en is al zeker van Champions League-voetbal. Vrijdag staat de bekerfinale tegen Real op het programma.

Overige uitslagReal Betis – Celta de Vigo 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen