Katwijker Kuijt loopt gestaag binnen langs de Bosporus

Als Dirk Kuijt donderdagavond met Fenerbahçe tot een goed resultaat komt op bezoek bij Viktoria Plzen (de return wordt gespeeld op 14 maart in Istanbul) gloort een rinkelende kassa voor de Nederlander en zijn ploeggenoten. De leiding van de Turkse club heeft van de Europa League een prioriteit gemaakt, want de bonus voor het bereiken van de kwartfinale is bepaald op 1,7 miljoen euro.

Katwijker Kuijt loopt gestaag binnen langs de Bosporus

Voor het eventueel doorstoten naar de halve finale is 3,3 miljoen euro gereserveerd, terwijl bij een eindzege in de Europa League door de spelers liefst zeven miljoen euro mag worden verdeeld.

De clubleiding heeft overigens meer riante premies in het vooruitzicht gesteld. Fenerbahçe is nog als enige Turkse ploeg op drie fronten actief, want in het nationale bekertoernooi zit het team bij de laatste vier en ook de titel is nog niet uit zicht, al wordt dat een zware opdracht met momenteel zeven punten achterstand op koploper en het aan de overzijde van de Bosporus residerende Galatasaray.

In dat verband speelde Kuijt afgelopen weekeinde een minder gelukkige rol. In de uitwedstrijd tegen Besiktas scoorde de Nederlander vlak voor rust in eigen doel, hetgeen uiteindelijk leidde tot een 3-2 nederlaag. Besiktas is daardoor nu tweede op de ranglijst met twee punten meer dan Fener.

InhaalraceEen imposante inhaalrace is Fenerbahçe niet vreemd. In het seizoen 2010/11 pakte de clubdirectie al eens uit met hoge extra premies waarop zestien van de laatste zeventien duels in een overwinning werden omgezet en alsnog de titel werd behaald.

Zeker met succes in de Europa League kan het eerste jaar in Turkse loondienst een bijzonder lucratief slot krijgen voor Katwijker Dirk Kuijt, die met zijn jaarsalaris van 2,9 miljoen euro netto en 17.500 euro per gespeelde wedstrijd, net als collega Oranje-international Wesley Sneijder bij Galatasaray, sowieso al tot de grootverdieners hoort in de Turkse competitie. (Süleyman Öztürk)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen