Klopp luidt noodklok over langere transferwindow Saoedi-Arabië

Reacties

Jürgen Klopp heeft wereldvoetbalbond FIFA opgeroepen te kijken naar de transferwindow in Europa en Saoedi-Arabië. Doordat die in het Midden-Oosten drie weken later sluit, verwacht de Duitse manager grote verliezen voor de Europese ploegen die ze niet meer kunnen opvangen.

Klopp luidt noodklok over langere transferwindow Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Liverpool zelf deed al twee keer zaken met Saoedische clubs doordat Jordan Henderson (Al-Ettifaq) en Fabinho (Al-Ittihad) naar het Midden-Oosten vertrokken, terwijl Roberto Firmino transfervrij overstapte naar Al-Ahli. De clubs uit de Saoedische Pro League kunnen tot 20 september spelers contracteren, terwijl de termijn in Europa op 1 september sluit.

'De invloed van Saoedi-Arabië is momenteel enorm', zegt Klopp in gesprek met Sky Duitsland. 'Het ergste vind ik dat de transferwindow in Saoedi-Arabië drie weken langer open is. Als ik gelijk heb, ik heb zoiets gehoord, dan is dat in ieder geval in Europa niet handig.'

De Duitser hoopt op een reactie van de UEFA en de FIFA. 'Het heeft nu al invloed op ons, maar we zullen ermee moeten leren omgaan. De tijd zal het leren.'

Een van de laatste geruchten rondom Liverpool is dat Mohamed Salah de deur op Anfield achter zich dicht trek en ook naar Saoedi-Arabië vertrekt, schrijven diverse media. De Egyptenaar wordt in verband gebracht met Al-Ittihad, waar hij dus weer ploeggenoot van Fabinho zou kunnen worden.

Volgens Klopp zou Liverpool welke club dan ook een 'nee' verkopen als het om Salah gaat. 'Als er iets komt, wat ik niet denk of niet weet, kan ik er over nadenken. Maar als er iets komt, zal het een nee worden. Mo is honderd procent toegewijd aan Liverpool', zegt de Duitser op de persconferentie voorafgaand aan het competitieduel van komende zondag tegen Newcastle United. Mocht het toch tot een transfer komen, zou Klopp volgens Italiaanse kranten hopen op Federico Chiesa van Juventus als vervanger van de 31-jarige buitenspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.