Koeman bevestigt dat Serie A-duo pas na eerste oefenduel instroomt

Reacties

Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders sluiten pas na het eerste oefenduel aan bij de selectie van het Nederlands elftal. Op 7 juni, daags na de krachtmeting met Canada, melden de middenvelders van respectievelijk Atalanta en AC Milan zich bij de rest van de groep.

Koeman bevestigt dat Serie A-duo pas na eerste oefenduel instroomt
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

Dat vertelde Ronald Koeman op zijn persconferentie. De afwezigheid heeft verschillende redenen. Reijnders is met AC Milan op reis, nadat de Serie A dit weekend klaar was (of ja: bijna klaar, zie volgende alinea) vlogen de Rossoneri naar Australië voor een oefenwedstrijd tegen AS Roma. 'Ze gingen nog naar Australië, en wij kunnen pas op 3 juni een beroep doen op die spelers', verzuchtte Koeman op de persconferentie.

De reden voor Koopmeiners' afwezigheid is eenvoudig: de Serie A is nog niet helemaal klaar. Atalanta en Fiorentina moeten nog een wedstrijd inhalen, en dat gaan ze doen op zondag 2 juni. Bij winst kan Koopmeiners' Atalanta de derde plek nog overnemen van Juventus. Koeman verwacht overigens geen problemen door de vertraagde aanwezigheid: 'Ze zijn beiden superfit', wist de bondscoach.

Koeman bespreekt oefentrip AC Milan

Naast die twee zijn er nog twee spelers niet beschikbaar. Donyell Malen gaat met Borussia Dortmund zaterdag de Champions League-finale spelen en meldt zich op zondag of maandag – Koeman sprak zijn hoop uit dat het maandag zou worden zodat Malen zondag gehuldigd kan worden. Frenkie de Jong is nog niet fit en mist in elk geval het eerste oefenduel.

EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.