Koeman voert negen wijzigingen door in opstelling tegen IJsland

Reacties

Ronald Koeman heeft negen wijzigingen doorgevoerd bij het Nederlands elftal ten opzichte van het duel met Canada. Tegen IJsland hebben Bart Verbruggen en Memphis Depay net als donderdag een basisplaats, de overige spelers waren invaller of speelden helemaal niet.

Koeman voert negen wijzigingen door in opstelling tegen IJsland
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
IJsland
IJsland

Aangezien Verbruggen de eerste doelman is tijdens het aankomende EK, staat hij ook maandagavond weer onder de lat. Ditmaal heeft hij vier andere spelers voor zich staan. Stefan de Vrij en Virgil van Dijk vormen het centrale duo. Denzel Dumfries en Nathan Aké zijn de backs.

Op het middenveld is er een plek voor de twee later aangesloten spelers Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders. Zij kwamen met hun clubs Atalanta en AC Milan nog tot laat in het seizoen in actie en sloten dus pas afgelopen vrijdag aan, de dag na het duel met Canada. Ook voor Joey Veerman is er een plek op het middenveld ingeruimd.

Voorin behoudt Memphis zijn basisplaats, maar hij verhuist van de zijkant naar de punt van de aanval. Hangend op rechts staat Xaxi Simons en op links speelt Cody Gakpo. Donderdag stonden Brian Brobbey en Jeremie Frimpong in de voorhoede. Nederland trapt om 20.45 uur af tegen IJsland. Het is de laatste test voor het EK voor Oranje op zondag 16 juni begint tegen Polen.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Koopmeiners, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.

Ma 10 jun.

Zo 16 jun.

Vr 21 jun.

Di 25 jun.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 6 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.