'Laporta roert zich: Barcelona streept drie mogelijke opvolgers Xavi weg'

Reacties

Barcelona heeft het profiel voor de nieuwe trainer aangescherpt. Dat zorgt ervoor dat de namen van Thiago Motta (Bologna) en Míchel (Girona) kunnen worden weggestreept. Zij zijn niet langer in de running om het takenpakket van Xavi over te nemen.

'Laporta roert zich: Barcelona streept drie mogelijke opvolgers Xavi weg'

Xavi is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van Barça. Sportief directeur Deco gaf in een eerder stadium aan nog niet met eventuele opvolgers te hebben gesproken, maar volgens Sport is het lijstje met kandidaten inmiddels flink uitgedund. Dat heeft alles te maken met de wens van Joan Laporta. De voorzitter wil hoe dan ook een grote naam aanstellen.

Omdat Mikel Arteta (Arsenal) en Jürgen Klopp (Liverpool) hebben aangegeven niet beschikbaar te zijn, vallen zij alvast af. Antonio Conte ontbreekt ook op het lijstje, omdat de speelstijl van de Italiaan als ongeschikt wordt gezien. Thiago Motta en Míchel worden nog niet in het rijtje met grote namen geschaard.

Duitse namen
Wie blijft er dan over? De naam van Hansi Flick zingt nadrukkelijk rond bij Barcelona. Toch geldt Flick niet als droomkandidaat. Dat blijft Klopp. De Duitser zwaait na dit seizoen af bij Liverpool en neemt naar eigen zeggen een sabbatical, maar daar laat Barça zich voorlopig niet door uit het veld slaan. Blijkt de komst van Klopp alsnog onmogelijk, dan kan Rafael Márquez een contractvoorstel verwachten.

Márquez, voormalig speler en aanvoerder van de club, staat aan het roer bij Barcelona B. De Mexicaan zou zelf in ieder geval openstaan voor de rol.  'Ik merk het vanzelf als het mijn beurt is. Wie zou nu niet coach van Barcelona willen zijn? Ik blijf me erop voorbereiden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.