Lautaro Martínez schiet Argentinië naar kwartfinales: zorgen om Messi

Reacties

Argentinië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook de tweede groepswedstrijd op de Copa América winnend afgesloten. De regerend wereldkampioen versloeg Chili dankzij een late goal van Lautaro Martínez en is daardoor al zeker van de kwartfinales.

Lautaro Martínez schiet Argentinië naar kwartfinales: zorgen om Messi
© Pro Shots
Chili
Chili
0 - 1
Argentinië
Argentinië

Chili en Argentinië waren in 2015 en 2016 nog finalisten op de Copa América, in beide gevallen verloren La Albiceleste. In het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey bleek Argentinië nu wel een maatje te groot voor de Chilenen, maar het klassenverschil kwam pas laat in de score tot uitdrukking.

Lionel Messi was voor rust dicht bij de openingsgoal met een schot tegen de buitenkant van de paal. Bij Chili trof hij zijn voormalig Barcelona-teamgenoot Claudio Bravo (41), die zijn doel lang schoon hield. In de slotfase van de tweede helft capituleerde de Chileense veteraan alsnog.

Bij een scrimmage na een corner bracht Bravo eerst nog redding, maar in de rebound schoot Martínez van dichtbij raak. De late goal bleek de nekslag voor Chili. Argentinië, bij wie Messi mogelijk een (lichte) spierblessure opliep, staat dankzij de zege na twee wedstrijden op zes punten en is al verzekerd van de kwartfinales op de Copa América. Over vier dagen sluit Argentinië de groepsfase af tegen Peru.

Wo 26 jun.

Copa América

Stand Groep A Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Canada
3
1
1
1
1-2
-1
4
3
Chili
3
0
2
1
0-1
-1
2
4
Peru
3
0
1
2
0-3
-3
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.