Leipzig en trefzekere Simons tanken vertrouwen voor clash met Juventus

RB Leipzig heeft zaterdag mede dankzij een doelpunt en een assist van Xavi Simons met ruime cijfers gewonnen van FC Augsburg. Voor Leipzig was het de eerste competitiezege in een maand tijd en een fijne opsteker voor de komende Champions League-ontmoeting met Juventus.

RB Leipzig
RB Leipzig
4 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Leipzig moest even wachten op een nieuwe overwinning in de Bundesliga: tot zaterdagmiddag dateerde de laatste zege van 31 augustus, op Bayer Leverkusen. Voor de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg had trainer Marco Rose basisplaatsen voor Lutsharel Geertruida en Simons. Zij kenden een uitstekende start in Leipzig. Binnen het kwartier stond het al 2-0. Benjamin Sesko schoot eerst na elf minuten van afstand hard raak en kort daarna kopte hij zijn tweede goal van de middag binnen.

Augsburg kreeg via captain Jeffrey Gouweleeuw een grote kans om de achterstand te verkleinen, maar zijn strafschop werd gekeerd door Péter Gulácsi. Kort na de pauze liep Leipzig verder weg via voormalig Vitesse-spits Loïs Openda. De Belg werd de diepte ingestuurd door Simons en rondde beheerst af. Tien minuten later pikte ook Simons zijn treffer mee. Sesko verlengde een voorzet van David Raum tot bij de Oranje-international, die de eindstand op 4-0 bepaalde. Leipzig speelt over vier dagen in de Champions League tegen Juventus.

VfL Wolfsburg
2 - 2
VfB Stuttgart

VfB Stuttgart haalde vorige week nog hard uit tegen Borussia Dortmund en hoopte de stijgende lijn vast te houden op bezoek bij VfL Wolfsburg. De thuisploeg kwam echter na twintig minuten aan de leiding in de Volkswagen Arena. Jonas Wind maakte op aangeven van Mohamed Amoura de 1-0. Het antwoord van Stuttgart kwam na ruim een half uur: Enzo Millot werkte zijn penalty in twee instanties langs keeper Kamil Grabara.

Stuttgart kwam na ruim een uur in de problemen toen aanvoerder Atakan Karazor zijn tweede gele kaart van de middag kreeg. Wolfsburg profiteerde tien minuten later van de overtalsituatie: Amoura schoot de bal in de verre hoek langs keeper Alexander Nübel. Stuttgart pakte diep in de extra tijd alsnog een punt in Wolfsburg: Deniz Undav volleerde de bezoekers naar 2-2. Die Schwaben kunnen zich gaan opmaken voor een thuisduel met Sparta Praag in de Champions League (dinsdag).

Borussia Mönchengladbach
1 - 0
Union Berlin

FC Union Berlin, met Danilho Doekhi in de basis, was tot aan het bezoek aan Borussia Mönchengladbach dit seizoen nog ongeslagen in de Bundesliga, maar kreeg een late tegenvaller te verwerken in Borussia-Park. In de zesde minuut van de extra tijd kopte invaller Tomas Cvancara Mönchengladbach naar een thuiszege. Union Berlin, bij wie ex-PSV'er Yorbe Vertessen inviel, staat na de nederlaag op de negende plaats, één plek boven Mönchengladbach.

FSV Mainz 05
0 - 2
Heidenheim
Heidenheim

1. FC Heidenheim draait knap mee in de subtop van de Bundesliga. Dankzij een zege bij 1. FSV Mainz 05 heeft de ploeg van trainer Frank Schmidt de vijfde plaats in handen. Marvin Pieringer was in de zestiende minuut met zijn hoofd verantwoordelijk voor de openingsgoal. Mainz kreeg daarna een nieuwe tegenvaller te verwerken met de tweede gele kaart voor Andreas Hanche-Olsen. Ook Heidenheim moest in de slotfase verder met tien man na direct rood voor Niklas Dorsch, maar de bezoekers gaven de zege alsnog extra glans dankzij Jan Schoppner: 0-2.

SC Freiburg
SC Freiburg
0 - 3
FC Sankt Pauli

Sankt Pauli heeft de eerste zege van het seizoen binnen in de Bundesliga. De nieuwkomer op het hoogste niveau stond na de eerste helft al op een 0-2 voorsprong bij SC Freiburg. Elias Saad en Oladapo Afolayan vonden het net voor de bezoekers uit Hamburg. Tussen de beide goals van Sankt Pauli miste Vincenzo Grifo een strafschop voor Freiburg. Achttien minuten voor tijd bepaalde Saad met zijn tweede doelpunt de eindstand op 0-3 voor Sankt Pauli.