Leonardo negen maanden geschorst voor 'bodycheck'

Paris Saint-Germain moet het voorlopig doen zonder Leonardo. De technisch directeur van de landskampioen is door de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond (FFF) voor negen maanden geschorst vanwege het incident met scheidsrechter Alexandre Castro. Ook PSG moet boeten voor het gedrag van Leonardo, want de club begint komend seizoen op -3 punten.

Leonardo negen maanden geschorst voor 'bodycheck'

De 43-jarige Braziliaan gaf begin mei na afloop van het gelijkspel tegen Valenciennes (1-1) Castro een bodycheck (zie video hieronder). De ophef in de catacomben ontstond vanwege een rode kaart voor Thiago Silva, die twee duels schorsing kreeg opgelegd. Silva werd van het veld gestuurd omdat hij, na het niet eens te zijn met de arbiter, hem bij een arm beetpakte.

De uitspraak sluit ook direct het trainerschap van Leonardo bij de Franse topclub uit. De voormalige speler van onder meer AC Milan en PSG werd genoemd als eventuele opvolger van Carlo Ancelotti, die in verband wordt gebracht met een overgang naar Real Madrid.

PSG werd de afgelopen jaargang, onder aanvoering van topscorer Zlatan Ibrahimovic, voor het eerst sinds negentien jaar landskampioen. De laatste titel dateerde uit het seizoen 1993/94. PSG reikte deze voetbaljaargang tot de kwartfinales van de Champions League, waarin het werd uitgeschakeld door Barcelona.



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen