Liverpool-iconen steunen 'menselijke' Van Dijk: 'Nog altijd van topniveau'

Reacties

Voormalig Liverpool-captain Sami Hyypiä verwacht dat Virgil van Dijk opnieuw zal uitgroeien tot de beste centrale verdediger van de Premier League. Volgens Hyypiä's oud-teamgenoot Jamie Carragher behoort Van Dijk nog altijd tot de top van de Engelse competitie.

Liverpool-iconen steunen 'menselijke' Van Dijk: 'Nog altijd van topniveau'
© Pro Shots

Sinds Van Dijk (32) zijn rentree maakte na een knieblessure die hij opliep tegen Everton in 2020 kreeg de aanvoerder van het Nederlands elftal geregeld (felle) kritiek. Volgens Hyypiä, die tussen 1999 en 2009 bij Liverpool speelde, heeft Van Dijk inmiddels weer bewezen richting zijn topvorm van een paar jaar terug te zijn gegroeid.

Lat hoog gelegd
'Van Dijk blijft een van de beste verdedigers van de wereld', zei Hyypiä, ook oud-speler van Willem II, tegen persbureau PA. De Nederlander won zaterdagmiddag met Liverpool van Everton. 'Ik merk alleen wel dat Van Dijk de lat heel hoog heeft gelegd in de voorgaande jaren en dat het heel lastig is om dat niveau elke wedstrijd weer te halen.'

'Ik vind hem nu weer heel sterk en hij is echt een leider voor dit Liverpool. Van Dijk heeft dit seizoen laten zien dat hij nog altijd van topniveau is. Ik twijfel er niet aan dat Van Dijk weer de beste centrale verdediger van de Premier League zal worden', aldus Hyypiä, die met Liverpool onder andere de Champions League, de UEFA Cup en twee keer de FA Cup won.

Weer menselijk
Zijn oud-teamgenoot Carragher merkt wel op dat Van Dijk niet meer structureel zo sterk is als een aantal jaar terug. 'Van Dijk was briljant in het seizoen 2021/22 toen Liverpool slechts twee zeges verwijderd was van een quadruple. Op de lange termijn heeft zijn knieblessure z'n tol geëist. De kritiek van de laatste tijd is alleen vooral gebaseerd op hoe exceptioneel Van Dijk eerder was', zei Carragher tegen The Telegraph.

'Van Dijk verloor de strijd om de Gouden Bal in 2019 nipt van Lionel Messi. Dat is natuurlijk enorm eervol voor een centrale verdediger. Van Dijk is in de afgelopen jaren in defensief opzicht teruggegaan van bovennatuurlijk naar menselijk. Maar hij behoort nog altijd tot de topvier van de centrale verdedigers in de Premier League', besluit de Sky Sports-analist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.