'Louis van Gaal wil Pierre van Hooijdonk'

Louis van Gaal heeft voor de tweede keer binnen een half jaar Pierre van Hooijdonk gepolst voor een overgang naar Barcelona. De 33-jarige aanvaller van Feyenoord moet het spitsenprobleem in Nou Camp oplossen.

'Louis van Gaal wil Pierre van Hooijdonk'

Van Gaal heeft van zijn voorzitter Joan Gaspart te horen gekregen dat hij de selectie in de winterstop mag versterken. De jongste interesse van Van Gaal is niet nieuw, meldt het AD. Afgelopen zomer, tijdens een voetvolley-toernooi op Aruba, werd de Feyenoorder ook al gepolst omtrent een overgang naar Catalonië.

Tot een transfer kwam het toen evenwel niet, omdat Van Gaal toentertijd zijn voornaamste pijlen had gericht op een andere Nederlander: Jerrel Hasselbaink van Chelsea. Toen die transfer uiteindelijk afketste, was het te laat om de (geblesseerde) Van Hooijdonk nog naar Nou Camp te halen.

Volgens het AD heeft Louis van Gaal de afgelopen weken bij de Nederlandse Barcelonezen herhaaldelijk geïnformeerd naar de fysieke gesteldheid van de Brabander. Bovendien wilde hij van de internationals weten of Pierre van Hooijdonk nog geïnteresseerd zou zijn in een overgang. Vooral omdat Barcelona niet veel geld te spenderen heeft, wordt de Feyenoorder gezien als de meest ideale optie. Behalve Van Hooijdonk worden ook Marcelo Salas (Juventus) en (opnieuw) Mario Jardel (Sporting Lissabon) genoemd als mogelijke versterkingen.

Louis van Gaal wilde voorafgaande aan het duel met Newcastle United (dinsdag) niet reageren op zijn inspanningen om een pinchhitter naar Barcelona te halen. 'Dat is een interne zaak', liet hij de pers weten. 'Zodra ik er wat over zeg, zal de prijs alleen maar gaan stijgen. Het is dus het beste om er niets over te zeggen.' Van Hooijdonk zei nog van niets te weten: 'Het is leuk om te horen dat mijn naam in verband wordt gebracht met een grote club als Barcelona. Ik ben evenwel geen partij in deze. Barcelona zal eerst contact moeten opnemen met Feyenoord, want mijn contract loopt pas aan het einde van het seizoen af.'

Bekijk hier al onze video's