Marin ziet geen voordeel in verleden in de Eredivisie voor duel met Oranje

Reacties

Razvan Marin is een van de vele spelers op dit EK die bij Ajax niet uit de verf kwamen, maar op deze eindronde wél het beste van zichzelf tonen. Marin denkt overigens niet dat zijn korte passage in de Eredivisie hem helpt in het duel tussen Roemenië en Oranje.

Marin ziet geen voordeel in verleden in de Eredivisie voor duel met Oranje
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Dat vertelde de middenvelder maandagmiddag in München op de persconferentie daags voor het duel in de achtste finales. 'Ik heb veel geleerd bij Ajax, maar ik ben nu verder gegaan, het behoort tot het verleden. Ik ben blij dat ik er gespeeld heb, maar het is niet direct een voordeel. Internationaal voetbal is anders', aldus de man die in 2019 naar Amsterdam gehaald werd en door sommigen beschouwd werd als de opvolger van Frenkie de Jong.

De Jong is er, zoals bekend, niet bij op dit toernooi. Marin verwacht alsnog een zware dobber. 'We weten dondersgoed wat voor spelers zij hebben. Het zijn topspelers die bij de beste clubs ter wereld spelen. Misschien hebben ze een moeizaam begin gehad op het EK, maar laten wij ons maar gewoon op onszelf richten', sprak de contractspeler van Cagliari, die na een verkoudheid weer topfit is en gelooft in de kansen van zijn land.

'We wisten dat de verwachtingen hooggespannen zouden zijn, en nu helemaal. Ik denk dat we mentaal goed in elkaar zitten, we zijn bestand tegen de druk en klaar om mooie dingen te laten doen. Ons eerste doel, de groepsfase overleven, dat hebben we bereikt en nu zijn we er klaar voor. Ik weet zeker dat wie er ook op het veld staat alles zal geven om ons nog een ronde verder te helpen.'

Maandag verscheen op VI PRO dit interview met Cristian Chivu, een andere Roemeen met een Ajax-verleden:

Bekijk hier al onze video's
Meer Roemenië
Meer over Roemenië
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer R. Marin
Meer over R. Marin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.