Memphis toont zijn waarde bij Corinthians tijdens tweede optreden

Reacties

Memphis Depay heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn eerste persoonlijke succes geboekt in het shirt van zijn nieuwe club Corinthians. De aanvaller was bij de ruime overwinning op Fortaleza in de kwartfinale van de Copa Sudamericana goed voor een assist (3-0).

Memphis toont zijn waarde bij Corinthians tijdens tweede optreden
© Pro Shots

Corinthians en Memphis kunnen zich dankzij de thuiszege gaan voorbereiden op de halve finales van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League. De club uit São Paulo won de heenwedstrijd tegen Fortaleza vorige week al (zonder Memphis) met 0-2.

Memphis kwam in de Neo Quimica Arena na 65 minuten binnen de lijnen en verzorgde negen minuten voor tijd de assist bij de 3-0 van mede-invaller Pedro Henrique. De Oranje-international, die geen deel uitmaakt van de voorselectie voor komende interlands, was daarmee voor het eerst betrokken bij een doelpunt van zijn nieuwe club. 

De dertigjarige spits maakte afgelopen zaterdag zijn debuut voor Corinthians in het competitieduel met Atlético Clube Goianiense. Memphis deed toen 22 minuten mee bij de belangrijke thuiszege. Zevenvoudig Braziliaans kampioen Corinthians bezet de zeventiende plaats in de Braziliaanse Serie A en verkeert in de degradatiezorgen. Komende zondag wacht voor Memphis en zijn team de derby tegen stadgenoot São Paulo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.