Menotti na negen duels weg bij Independiente

César Luis Menotti is alweer weg bij Independiente. Na negen duels als hoofdcoach besloot hij dinsdag zijn ontslag in te dienen.

Menotti na negen duels weg bij Independiente

'Ik kon zo niet doorgaan. De beslissing was wederzijds om ervoor te zorgen dat de voetbalwedstrijd niet het toneel wordt van een politiek gevecht', legde El Flaco het waarom van zijn vertrek uit.

Menotti liet vorige week al merken dat hij teveel hinder ondervond van de voorzittersverkiezing van komende zondag, waarin zittend presidente Julio Comparada het opneemt tegen Noray Nakis. Bovendien wees hij naar de gebrekkige financiële situatie bij de honderdjarige club.

Onder Menotti presteerde Independiente matig, met slechts twee zeges en een vijftiende plaats in de Clausura, waaraan twintig clubs deelnemen. De 66-jarige trainer wist wat hem te wachten stond: 'Geen project in dit land telt mee als er niet direct succes is, want anders zouden we ineens in een ander Argentinië leven.'

Cynisch: 'Als we koploper zouden zijn, dan was ik de knapste geweest, had ik blauwe ogen gehad en zou ik de meest intelligente coach ter wereld zijn. Je weet hoe 't werkt.'

Menotti was bezig aan zijn derde periode als coach van Independiente. In zijn twee voorgaande periodes bij Independiente kende Menotti wisselend succes. Een tweede plaats in de Apertura in 1996 was het hoogtepunt, de zestiende plek in de Clausura van '98 het dieptepunt.

Bekijk hier al onze video's