'Middenvelder van 60 miljoen wil dolgraag eerste aankoop van Slot worden'

Reacties

Arne Slot lijkt op korte termijn zijn eerste aanwinst bij Liverpool te gaan verwelkomen. Volgens verschillende media uit Engeland en Spanje verwacht Real Sociedad dat Martin Zubimendi de stap naar Anfield gaat maken.

'Middenvelder van 60 miljoen wil dolgraag eerste aankoop van Slot worden'
© Pro Shots

Het geweld op de transfermarkt komt langzaam op gang en dat geldt al helemaal voor Slot en zijn Liverpool. De Nederlandse manager heeft nog geen enkele speler zien komen, maar de voorbije dagen werd in Engeland al voorzichtig gemeld dat de eerste aanwinst van het nieuwe seizoen een controlerende middenvelder die buiten de Premier League speelt zou moeten worden. Zubimendi past in dat profiel.

Volgens The Athletic buigt Liverpool zich momenteel over het maken van de deal met Sociedad. Zubimendi zou een afkoopclausule in zijn contract hebben staan, maar dan moet er zo’n zestig miljoen euro over worden gemaakt naar Baskenland. Over de exacte transfersom wordt nu onderhandeld, maar indien de EK-kampioen bij Sociedad aangeeft dat hij echt graag wil vertrekken, wordt er medewerking vanuit de club verwacht. Van Zubimendi wordt verwacht dat hij zijn jawoord gaat geven.

Op Anfield moet Zubimendi de vacature op de positie van nummer zes écht invullen. In de voorbereiding experimenteerde Slot met Dominik Szoboszlai, Wataru Endo en Ryan Gravenberch op die positie, maar daar zou hij niet helemaal tevreden over zijn geweest. Ook Thiago Álcantara kon daar afgelopen seizoen spelen bij Liverpool, maar hij is gestopt met voetballen en dus geen optie meer.

Bekijk hier al onze video's
Meer AFC Liverpool
Meer over AFC Liverpool
Meer Martín Zubimendi
Meer over Martín Zubimendi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.