Nederlandse teamgenoot Simons viert achttiende verjaardag met profcontract

Reacties

Yannick Eduardo, een Nederlandse jeugdspeler die actief is bij RB Leipzig, heeft dinsdag zijn eerste profcontract ondertekend. De aanvaller en zijn werkgever hebben dat bekend gemaakt. De verbintenis loopt tot medio 2027.

Nederlandse teamgenoot Simons viert achttiende verjaardag met profcontract
© Pro Shots

Voor Eduardo, een boomlange spits die het levenslicht zag in Tsjechië, is dit een mooi verjaardagscadeau: hij blaast dinsdag namelijk achttien kaarsjes uit. Leipzig plukte hem in de zomer van 2022 weg uit de jeugd van NEC. Dit seizoen is hij goed op schot voor de Onder-19 van de ploeg in de Youth League: in vijf wedstrijden scoorde Eduardo vijf keer.

Het gaat hard met de youngster: in de eerste twee wedstrijden van Leipzig in het nieuwe kalenderjaar, zat Eduardo beide keren bij de wedstrijdselectie. Het lijkt dus een kwestie van tijd voor Eduardo, die op de clubwebsite een 'veelbelovend talent' wordt genoemd door technisch directeur Rouven Schröder, in het veld staat met onder meer Xavi Simons in de hoofdmacht van Die Roten Bullen.

Recent verscheen op VI PRO het volgende verhaal over Eduardo, die in de Red Bull-school zijn idool Erling Haaland achterna wil:

Spelersprofiel

Y. Eduardo


Geboortedatum:
23 januari 2006
Leeftijd:
18
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,93 m
Huidige club:
De Graafschap
Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Y. Eduardo
Meer over Y. Eduardo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.