Negende goal Messi helpt Inter Miami naar finale Leagues Cup

Reacties

Lionel Messi heeft Inter Miami dinsdagavond richting de finale van de Leagues Cup geholpen. De Argentijn maakte een fraai doelpunt in de 1-4 overwinning op Philadelphia Union.

Negende goal Messi helpt Inter Miami naar finale Leagues Cup
© Pro Shots

De 36-jarige Messi tekende voor de ploeg uit Florida de 0-2 aan in Subaru Park door vanaf het middenveld in te dribbelen en van dertig meter uit te halen. De lage schuiver met links was doelman Andre Blake te machtig. Ook Jozef Martinez, Jordi Alba en David Ruiz scoorden voor Inter Miami. Alejandro Bedoya mocht de eer redden voor Philadelphia Union.

Voor Messi was het zijn negende goal in zes wedstrijden voor de ploeg van eigenaar David Beckham. De voorgaande vijf wedstrijden waarin Messi scoorde, tegen Cruz Azul (1 goal), Atlanta United (2), Orlando City (2), FC Dallas (2, winst na strafschoppen) en Charlotte FC (1), werden allen in winst omgezet door Inter Miami.

Komende zondag staat de bekerfinale van de Leagues Cup op het programma in GEODIS Park in Nashville. Bespeler Nashville FC, dat zelf met 2-0 won van het Mexicaanse CF Monterrey, is dan de tegenstander van Messi en consorten. De Leagues Cup is een toernooi voor clubs uit de Amerikaanse en Mexicaanse competitie.

Door het bekersucces van Inter Miami laat het debuut van Messi in de Major League Soccer nog langer op zich wachten. De Argentijn zou na zijn overstap van Paris Saint-Germain naar de VS op 20 augustus zijn entree in de MLS maken in het duel met Charlotte FC, maar volgens competitieorganisator MLS zal dat nu op 26 augustus tegen New York Red Bulls gaan plaatsvinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.