Niet Adriaanse, maar Rutten is eerste keus bij PSV

EXCLUSIEF - PSV volgt met bijzondere interesse de ontwikkelingen bij het kwakkelende Schalke 04, waar trainer Fred Rutten onder steeds grotere druk staat. De Wijchenaar is voor algemeen directeur Jan Reker dé ideale kandidaat om komend seizoen hoofdcoach van de Eindhovenaren te worden.

Niet Adriaanse, maar Rutten is eerste keus bij PSV

Ook Co Adriaanse staat op de lijst van kandidaten, maar de huidige trainer van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg moet Rutten voor zich dulden. De Wijchenaar werkte eerder in Eindhoven onder de vleugels van Guus Hiddink en is bekend met de cultuur van de club.

Of PSV snel zaken kan doen met Rutten hangt voor een groot deel samen met de komst van een nieuwe technisch directeur bij Schalke. De voornaamste kandidaat om de vertrokken Andreas Müller op te volgen is Oliver Kahn. De komst van de oud-doelman van Bayern München maakt duidelijk dat het vertrek van Rutten slechts een kwestie van tijd is.

Toen Müller werd ontslagen bood Rutten al zijn ontslag aan, maar dat werd niet geaccepteerd. De komst van een nieuwe technisch directeur zal vrijwel automatisch tot gevolg hebben dat Rutten hoogstens tot het einde van dit seizoen zal werken in Gelsenkirchen.

Schalke 04 neemt in de Bundesliga een teleurstellende achtste plaats in en is nog zeven punten verwijderd van plaats vijf, die recht geeft op het spelen van Europees voetbal. Bild meldt maandagavond dat Rutten nog deze week wordt ontslagen als Schalke-trainer.

Met de komst van Rutten moet bij PSV de rust terugkeren en moet een succesvolle wederopbouw plaatsvinden. Op spelersgebied hebben de Brabanders hun pijlen gericht op het aantrekken van twee specifieke vleugelspelers, namelijk Roy Beerens van SC Heerenveen en Eljero Elia van FC Twente. Voor het centrum van de aanval denkt de club aan het terughalen van Jan Vennegoor of Hesselink van Celtic.


Voetbal International
VI

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen