Olmo schiet uit de startblokken bij Barça: 'Geen betere wijze om te debuteren'

Reacties

Dani Olmo heeft dinsdagavond direct laten zien waarom Barcelona hem deze zomer heeft gehaald. De Europees kampioen met Spanje was als debutant tegen Rayo Vallecano goud waard voor de ploeg van trainer Hansi Flick.

Olmo schiet uit de startblokken bij Barça: 'Geen betere wijze om te debuteren'
© Pro Shots
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Het was in aanloop naar de derde competitiewedstrijd van Barcelona nog even de vraag of Olmo al mee zou kunnen doen: de aanvaller kon tegen Valencia en Athletic Bilbao niet actie komen omdat hij nog niet geregistreerd kon worden bij La Liga. Daarvoor moest Barça eerst nog financiële ruimte creëren.

De clubleiding slaagde daarin en Flick deed tegen Vallecano voor het eerst een beroep op Olmo, die na de rust binnen de lijnen kwam in Campo de Futbol de Vallecas. Acht minuten voor tijd maakte de voormalig aanvaller van RB Leipzig de winnende goal op aangeven van Lamine Yamal.

'Ik heb lange tijd uitgekeken naar mijn eerste wedstrijd voor Barça, sinds ik weer terug ben bij de club. En er is geen betere wijze dan te debuteren', zei Olmo al lachend na de comeback van Barcelona in gesprek met Mundo Deportivo. Vallecano kwam op voorsprong, maar dankzij goals van Pedri en Olmo vertrokken de Catalanen met drie punten. 'Barcelona had hier ook al jaren niet meer gewonnen', verklaarde Olmo.

'Ik voelde me heel goed, was fysiek klaar om in actie te komen. Ik ben enorm gelukkig met mijn debuut en dat ik het team heb kunnen helpen. Ik stond op het middenveld achter Robert (Lewandowski, red.), maar ik kan ook op beide vleugels spelen. Ik doe op elke positie mijn best en zal in en elke rol voor mijn kansen gaan en gevaar stichten. Dat ik uitgerekend tegen Vallecano mijn eerste goal maak, is extra speciaal. Hun doelman, Dani Cárdenas, is een goede vriend van mij uit Terrassa', besluit de zomeraanwinst van Barça.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
5
5
0
0
17-4
+13
15
2
Atlético Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
3
Real Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
4
Villarreal
5
3
2
0
11-8
+3
11
5
Celta de Vigo
5
3
0
2
13-10
+3
9
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.