Onrust neemt toe bij armlastig Everton: Maupay clasht met woedende fans

Reacties

De spelers van Everton liepen zaterdag na het verlies bij Tottenham Hotspur onder begeleiding van een scheldkannonade van toegestroomde Everton-fans richting de trein naar Liverpool. Neal Maupay liet dat niet over zich heen gaan. De Fransman reageerde terplekke en later online op het gedrag van de withete fans.

Onrust neemt toe bij armlastig Everton: Maupay clasht met woedende fans
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
4 - 0
Everton
Everton

Everton ging zaterdagmiddag met ruime cijfers onderuit tegen Tottenham nadat in de eerste speelronde Brighton & Hove Albion al met 0-3 te sterk was. Een groep Everton-supporters besloot na de wedstrijd in Londen op treinstation London Euston de spelers op te zoeken, waarbij de nodige scheldwoorden vielen.

Terwijl de meeste Everton-spelers stoïcijns doorliepen naar de trein of in sommige gevallen de fans nog begroetten, beet Maupay verbaal van zich af. De reactie van de Fransman leidde tot nog meer woede bij een al withete supporter, zo blijkt uit een filmpje dat rondgaat op social media.

Maupay, die niet in actie kwam tegen Tottenham, liet daarna ook van zich horen op social media. 'Stel je een andere baan voor waar het normaal is om zo benaderd te worden. Rondhangen op een treinstation en schreeuwen naar mannen die hun best doen', schreef de aanvaller die sinds de zomer van 2022 bij Everton onder contract staat en vorig seizoen werd verhuurd aan Brentford.

Lege portemonnee
De zorgen bij Everton lijken steeds groter te worden: na twee wedstrijden staan The Toffees onderaan in de Premier League en volgens manager Sean Dyche hoeft hij ook niet te rekenen op versterkingen voor het sluiten van de transferwindow. 'Ik snap dat mensen zeggen: waarom kopen jullie niet niemand? Maar er is geen geld', zei Dyche bij de BBC.

'Het is niet zo dat ik een manager ben die de hand op de knip wil houden. Totdat iemand zegt dat er nog iets mogelijk is, is dit waar ik het mee moet doen', aldus de manager over zijn huidige selectie. 'We staan weer voor een grote uitdaging, maar dat is al het geval sinds ik bij deze club werk. We blijven doorgaan, ook al is het nooit rustig met het eigenaarschap, de puntenaftrek, de blessures en alle andere verhalen rond de club.'

Everton kreeg vorig seizoen al puntenaftrek vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels in de Premier League, maar hield het hoofd boven water in de strijd tegen degradatie. Eerder deze zomer leek De Friedkin Group, het consortium rondom de Amerikaanse zakenman Dan Friedkin, Everton over te gaan nemen, maar vorige maand klapte de overnamedeal met de eigenaar van AS Roma.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Leicester City
4
0
2
2
5-7
-2
2
16
Crystal Palace
4
0
2
2
4-7
-3
2
17
Ipswich Town
4
0
2
2
2-7
-5
2
18
Wolverhampton Wanderers
4
0
1
3
4-11
-7
1
19
Southampton
4
0
0
4
1-8
-7
0
20
Everton
4
0
0
4
4-13
-9
0
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.