Ook komend seizoen vijf wissels in Eredivisie en KKD

Reacties

De clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie mogen ook komend seizoen vijf keer wisselen per wedstrijd. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt.

Ook komend seizoen vijf wissels in Eredivisie en KKD
© Pro Shots

Vanwege de coronapandemie en het daardoor in elkaar geschoven wedstrijdschema besloot de voetbalbond afgelopen seizoen al om vijf (in plaats van drie) wissels toe te staan. Die regel geldt dus ook in het seizoen 2021/22. Niet alleen in het betaald voetbal, maar ook bij de senioren en de oudste jeugd in Categorie A van het amateurvoetbal is dat het geval. Nu ook in de competities, waar dat vorig seizoen alleen in de bekertoernooien was.

'Omdat er nog veel onzekerheden zijn met betrekking tot het verloop van het coronavirus en de gevolgen die dit heeft voor de competities, bevelen medici aan om ook komend seizoen vijf wissels aan te houden', zo schrijft de KNVB. 'Deze regeling geldt komend seizoen onder meer voor de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de TOTO KNVB-beker en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.'

De bond schrijft ook dat alle betrokken organisaties én de technisch directeurs van de profclubs positief zijn over het besluit. 'De speeldagenkalender zit opnieuw voller dan eerdere jaren, met slechts één vrije midweek in het najaar en één in het voorjaar, een kortere winterstop en een extra interlandperiode in januari. Zo’n tien andere Europese landen maken ook gebruik van de mogelijkheid tot vijf keer wisselen.'

Wel is het nog steeds zo dat er weliswaar vijf wissels mogen worden doorgevoerd, maar dat moet dan gebeuren in hooguit drie verschillende wisselmomenten, exclusief de rust. Bij een verlenging mag er een keer extra worden gewisseld. Ook komt er binnenkort duidelijkheid over de toekomst van de pilot waarbij clubs een extra keer mochten wisselen als er het vermoeden bestond dat een speler een hersenschudding had opgelopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.