'Oost-Europa domineert boeteranglijst na groepsfase EK'

Reacties

De Oost-Europese landen domineren het boeteklassement van de UEFA na de poulefase op het EK in Duitsland. Kroatië, Albanië, Servië en Turkije zijn de vier koplopers van de strafcatalogus die de Europese voetbalbond zo'n 1,3 miljoen euro opleverde. Nederland is een degelijke middenmoter.

'Oost-Europa domineert boeteranglijst na groepsfase EK'
© Pro Shots

De Kroaten en Albanezen staan afgetekend bovenaan door verschillende incidenten in hun onderlinge wedstrijd, zo blijkt uit onderzoek van The Athletic bij de UEFA. Het afsteken van vuurwerk werd bestraft, maar ook een landkaart waarop het territorium van Albanië nogal was uitgebreid leverde een sanctie op. De Kroaten kregen in het duel met Italië in totaal ruim een ton aan boetes voor onder meer het gooien van bekertjes, het aansteken van vuurwerk.

© The Athletic

De boetepot van Nederland staat op 20.500 euro. De UEFA heeft niet gecommuniceerd waar dat door gekomen is, maar in het duel tussen Oranje en Frankrijk werden er vanuit het vak met Nederlandse fans bekertjes op het veld gegooid. Voor dergelijke situaties volgt doorgaans een boete. Drie landen zijn boetevrij door de poulefase gekomen: Frankrijk, Spanje en Slowakije.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.