Op deze datums beginnen de grote Europese competities weer

Reacties

De meeste clubs zijn inmiddels alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Niet voor niets natuurlijk, want in de meeste landen begint de competitie alweer halverwege augustus. Voetbal International zet op een rij wanneer de competitie van start gaat in de grote Europese voetballanden.

Op deze datums beginnen de grote Europese competities weer
© Pro Shots

De Nederlandse Eredivisie begint vrijdag 9 augustus om 20.00 uur met een duel tussen FC Groningen en NAC Breda. Dat is relatief vroeg in het seizoen, aangezien de grote competities allemaal later beginnen. De Premier League (Engeland) start op 16 augustus, de Serie A (Italië) op 17 augustus, La Liga (Spanje) op 15 augustus en de Ligue 1 (Frankrijk) ook in het weekend van 17 augustus.

In Frankrijk is de datum van het startweekend wel bekend, maar moet het speelschema nog gemaakt worden. Dat is ook in Portugal, Turkije, Israël en Griekenland het geval. Van de twintig grootste competities van Europa (Noorwegen uitgezonderd, zij zijn al langer bezig) beginnen Polen, Servië, Denemarken en Tsjechië het vroegst. Namelijk al op 19 juli.

Ook België is er vroeg bij met een start op 26 juli. Duitsland ontwaakt, samen met Israël, het laatst weer uit de zomerslaap. De Duitsers hopen daarmee de spelers die op het EK speelden genoeg rust te geven voor het nieuwe seizoen weer begint.

Competitie Startdatum
Polen 19 juli
Servië 19 juli
Denemarken 19 juli
Tsjechië 19 juli
Zwitserland 20 juli
België 26 juli
Kroatië 2 augustus
Oostenrijk 2 augustus
Schotland 3 augustus
Oekraïne 3 augustus
Nederland 9 augustus
Portugal Weekend van 10 augustus
Turkije Weekend van 10 augustus
Spanje 15 augustus
Engeland 16 augustus
Frankrijk Weekend van 17 augustus
Griekenland Weekend van 17 augustus
Italië 17 augustus
Duitsland 23 augustus
Israël Weekend van 24 augustus
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.