Op Vinks formulier heeft Hofs niet gescholden

Opmerkelijk. Scheidsrechter Pieter Vink beweerde zaterdag na afloop van Feyenoord-PSV dat hij Nick Hofs een tweede gele kaart had voorgehouden omdat de middenvelder zowel een wegwerpgebaar naar hem had gemaakt als hem de 'pestpleuris' had toegewenst. Op het wedstrijdformulier vulde de arbiter iets anders in.

Op Vinks formulier heeft Hofs niet gescholden

Feyenoord meldt op de eigen website dat Vink aan de tweede gele kaart van Hofs Code 08 had meegegeven, die staat voor 'het te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter'. Maar op het formulier ontbrak Code 22 die hoort bij 'het gebruiken van grove, beledigende taal of een scheldwoord tegenover de scheidsrechter'.

De televisiebeelden bewijzen dat Hofs een wegwerpgebaar maakte, wat de Feyenoorder zelf ook toegeeft. Maar er is niet uit op te maken dat de Arnhemmer gescholden heeft. En Hofs zelf ontkent te hebben gescholden.

Vink reageerde via RTL7 dat het schelden van Hofs ook tot Code 08 hoort en dat hij er bewust voor gekozen had dit niet weg te schrijven onder Code 22. Daaraan voegde de arbiter toe dat zelfs zijn assistent via de headset had gehoord dat Hofs de bewuste woorden had geroepen naar Vink.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen