Rabiot maakt overstap die acht jaar geleden nog 'ondenkbaar' was

Reacties

Alleen de medische keuring staat een overstap van Adrien Rabiot naar Olympique Marseille nog in de weg. Dat maakt gezien zijn verleden als speler van Paris Saint-Germain het nodige los, zeker omdat de Franse middenvelder als jonge speler ooit zei nooit voor Marseille te kunnen spelen.

Rabiot maakt overstap die acht jaar geleden nog 'ondenkbaar' was
© Pro Shots

De in een voorstad van Parijs geboren Rabiot kwam op vijftienjarige leeftijd terecht in de jeugdopleiding van PSG en brak te midden van de duurbetaalde sterren uiteindelijk ook door bij de Parijse miljoenenclub. Vijf jaar na zijn transfervrije vertrek naar Juventus staat de inmiddels 29-jarige international aan de vooravond van een terugkeer in de Ligue 1, maar dan wel bij Marseille, de grote rivaal van PSG. En dat maakt wel wat los in Frankrijk.

Zo rakelen de Franse media een uitspraak van Rabiot uit 2016 op. In aanloop naar de finale om de Coupe de France tegen Marseille zei de destijds 21-jarige linkspoot dat het voor hem ondenkbaar was dat hij ooit het shirt van Marseille zou dragen. 'Onmogelijk', stelde Rabiot tegenover La Provence, gevraagd naar de interesse van OM in 2013, dat hem destijds wilde huren. 'Ik dacht het een grap was, het is voor mij ondenkbaar om in Marseille te spelen.'

Rabiot in actie namens PSG in de Franse bekerfinale van 2016 tegen Marseille. Links op de foto is Karim Rekik te zien.
© Pro Shots
Rabiot in actie namens PSG in de Franse bekerfinale van 2016 tegen Marseille. Links op de foto is Karim Rekik te zien.

Acht jaar later is alles anders. Rabiot was na zijn vertrek bij Juventus al de hele zomer op zoek naar een club en heeft die twee weken na de transferdeadline nu gevonden. Marseille meldde zondagavond dat het een principeakkoord heeft bereikt met de ervaren middenvelder, die op het EK van afgelopen zomer nog basisspeler was bij Frankrijk. En dat wordt gezien als een behoorlijke coup van Marseille, dat onder Roberto De Zerbi de uitdager wil zijn van PSG.

Sportief adviseur Medhi Benatia, oud-verdediger van onder meer AS Roma, Bayern München en Juventus, zou Rabiot er van hebben overtuigd om behoorlijk wat salaris in te leveren om voor Marseille te komen spelen. Zodra de Franse international definitief binnen is, wordt het middenveld waar De Zerbi over kan beschikken - met verder ook de van Tottenham Hotspur gehuurde Pierre-Emil Højbjerg en Geoffrey Kondogbia - nog wat sterker.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2024/2025

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
4
4
0
0
16-3
+13
12
2
Olympique Marseille
4
3
1
0
12-4
+8
10
3
Monaco
4
3
1
0
7-1
+6
10
4
Lens
4
2
2
0
4-1
+3
8
5
Nantes
4
2
1
1
6-3
+3
7
6
Reims
4
2
1
1
6-6
0
7
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.