Palmer dankbaar voor vergelijking met Bergkamp na historisch optreden

Reacties

Cole Palmer schreef zaterdag Premier League-historie door in één helft vier keer te scoren voor Chelsea. De uitblinker in het thuisduel met Brighton & Hove Albion werd na afloop door BBC-analyticus Theo Walcott vergeleken met Dennis Bergkamp.

Palmer dankbaar voor vergelijking met Bergkamp na historisch optreden
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
4 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Palmer werd op Stamford Bridge de eerste speler ooit in de Premier League die al voor de rust vier keer het net vond. De Engels international maakte ook voor de derde keer namens Chelsea een hattrick in de Premier League en komt daarmee op gelijke hoogte met Jimmy Floyd Hasselbaink, Frank Lampard en Didier Drogba. Palmer had hiervoor slechts 39 competitieduels nodig.

Bergkamp
'Ik had er vandaag eigenlijk vijf of zes moeten maken', zei de 21-jarige aanvallende middenvelder tegen de BBC. 'Ik miste vandaag mijn eerste kans en daar baalde ik wel even van. Maar vanwege de speelwijze van Brighton, met veel ruimte achter hun defensie, wist ik dat we meer kansen zouden krijgen. Onze manager had een goed strijdplan bedacht: we wisten hoe we hen moesten bespelen, ook al zijn ze aan de bal heel sterk.'

Voormalig Engels international Walcott, namens de BBC analyticus bij de wedstrijd van Chelsea, merkte op dat Palmer in zijn speelstijl wel iets weg heeft van Bergkamp. 'Ik weet dat Bergkamp een Premier League-icoon is, maar ik heb hem helaas zelf nooit zien spelen. Daarvoor ben ik te jong. Ik heb wel filmpjes van hem gezien. Bergkamp was een speler van wereldklasse, bedankt voor jouw woorden Theo', reageerde Palmer, die weer eens een wedstrijdbal mocht houden.

Zelfde persoon
Chelsea-manager Enzo Maresca was ook complimenteus over Palmer. 'Ik ken hem al heel lang, van toen we nog samenwerkten bij Manchester City Onder-23. Het mooiste aan hem vind ik nog dat Cole nog altijd dezelfde persoon is als toen. Hij is niet iemand die als persoon verandert door zijn prestaties', verklaarde de Italiaan.

'Cole had vandaag nog vaker kunnen scoren, zoals hij zelf heeft gezegd. Het is altijd goed om ambitieus te zijn en hongerig te blijven', aldus Maresca, die zelf ook kritisch was op de teamprestatie. 'Er waren momenten dat we het moeilijk hadden, maar van dit soort duels worden we als team sterker. We waren bij de start van de wedstrijd ook even verrast door de tactiek van Brighton. Ik had liever ook meer balbezit gehad in dit duel.'

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
5
0
1
12-2
+10
15
2
Manchester City
6
4
2
0
14-6
+8
14
3
Arsenal
6
4
2
0
12-5
+7
14
4
Chelsea
6
4
1
1
15-7
+8
13
5
Aston Villa
5
4
0
1
10-7
+3
12
* Actueel tot en met 28 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.