Plat andermaal schlemiel bij volgende nederlaag Kuijt en Beerschot

Beerschot heeft zondag een nederlaag geslikt tegen Standard Luik. Opnieuw lukte het Dirk Kuijt niet om te winnen en wederom was er een ongelukkige rol weggelegd voor Brian Plat.

Standard Luik
1 - 0
Beerschot
Beerschot

Kuijt koos ervoor om Plat in de basis te laten beginnen en Dean Huiberts en Ar'Jany Martha te laten invallen. Ook voormalig Eredivisie-spelers Ryan Sanusi en Hervé Matthys verschenen aan de aftrap. Na een start met één punt uit de eerste vier wedstrijden, hoopte Kuijt nu op zijn eerste zege op het hoogste niveau.

In de eerste helft hield Beerschot de tegenstander op 0-0. Na rust moest het verder met tien man na een directe rode kaart van Plat, die daarmee opnieuw een ongelukkige rol speelde. Bij de nederlaag tegen Union Sint-Gillis ging hij al pijnlijk in de fout. Twintig minuten voor tijd hielp Beerschot de thuisploeg verder in het zadel door een strafschop weg te geven.

Soufiane Benjdida benutte dat buitenkansje en maakte er 1-0 van. Zo blijft Kuijt nog altijd zonder zege als hoofdcoach op het hoogste niveau. Beerschot is op dit moment de hekkensluiter van de Pro League. Volgende week staat een duel met medepromovendus FCV Dender op het programma.