PSV wil niet dat supporters dupe worden straf Atlético

PSV heeft de UEFA in een officiële brief verzocht of de wedstrijd Atlético Madrid-PSV toch in de Spaanse hoofdstad gespeeld kan worden.

PSV wil niet dat supporters dupe worden straf Atlético

Tijdens en rond de Champions League-wedstrijd tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille vond een reeks van incidenten plaats. De UEFA bepaalde dat de Spaanse club hierdoor twee Europese wedstrijden, waaronder de Champions League-wedstrijd tegen PSV, buiten Vicente Calderón moet spelen.

PSV laat op zijn website weten dat er twee formele verzoeken werden gedaan aan de Europese voetbalunie: of de wedstrijd Atlético Madrid-PSV toch in het stadion Vicente Calderon gespeeld kan worden en, omdat PSV realiseert dat dit besloten dient te worden op een hoorzitting op 31 oktober aanstaande, of deze hoorzitting naar voren geschoven kan worden zodat PSV eerder duidelijkheid heeft.

De club uit Eindhoven wil hiermee tijdig kunnen reageren naar de ongeveer vijfhonderd fans die al een kaartje, een vliegreis en een hotel hebben geregeld. PSV heeft een 'wrang gevoel' bij het feit dat de club en de fans slachtoffer worden van de straf die Atlético Madrid krijgt, en wil daarom zo snel mogelijk duidelijkheid. PSV beseft dat het ook tegenstrijdig is dat een opgelegde straf hierdoor niet (direct) uitgevoerd wordt, maar handelt hiermee in het belang van zijn supporters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen