PSV'er Perisic belangrijk bij Kroatische overwinning op Schotland

Reacties

Kroatië heeft in de Nations League een 2-1 zege geboekt op Schotland. PSV'er Ivan Perisic was bij beide Kroatische doelpunten betrokken.

PSV'er Perisic belangrijk bij Kroatische overwinning op Schotland
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
2 - 1
Schotland
Schotland

Kroatië begon met twee Eredivisie-spelers in de basis aan het thuisduel met Schotland. Ajax-verdediger Josip Sutalo was een van de drie centrale verededigers en Perisic was de rechtsback, Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec zat op de tribune.

In Zagreb grepen de Schotten brutaal de leiding. Na een ruim half uur werkte de Kroatische aanvaller Luka Sucic een voorzet dramatisch weg, waarna Bournemouth-aanvaller Ryan Christie met enig fortuin raakschoot.

Klik op de tekst van de tweet om de beelden te bekijken

De Kroaten hadden een snel antwoord in huis, want slechts drie minuten later stond het alweer gelijk. Perisic legde een bal van Josko Gvardiol perfect klaar voor Igor Matanovic en de 21-jarige aanvaller schoot knap de 1-1 binnen.

In de tweede helft was Perisic opnieuw belangrijk bij een Kroatische treffer. De rechtsback leverde een perfecte voorzet af op Ajax-huurling Borna Sosa. Het schot van de verdediger werd knap gepakt door Craig Gordon, maar in de rebound kopte Andrej Kramarić raak.

In de slotfase leek Schotland alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen toen Ché Adams in de laatste secondes doel trof. De aanvaller van Torino stond echter buitenspel en met hulp van videoscheidsrechter Dennis Higler werd het doelpunt afgekeurd. Daardoor staat Kroatië momenteel op zes punten uit drie wedstrijden in Groep A1.

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
2
2
0
0
4-2
+2
6
2
Kroatië
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Polen
2
1
0
1
3-3
0
3
4
Schotland
3
0
0
3
4-7
-3
0
* Actueel tot en met 12 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Meer Schotland
Meer over Schotland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.