Real Madrid dankzij Higuaín en Sneijder voorbij Bilbao

Real Madrid zag Athletic de Bilbao een 2-0 achterstand ongedaan maken, máár won uiteindelijk toch in het spectaculaire duel. Gonzalo Higuaín kroonde zich tot matchwinner, al eiste ook Wesley Sneijder een hoofdrol op tijdens de 3-2 zege.

Higuaín zorgde voor de beslissing. De Argentijnse spits tekende in de 59ste minuut voor de 3-2. Landgenoot Fernando Gago stuurde hem alleen richting doelman Gorka Iraizoiz, waarna hij heel beheerst de bal in het doel schoof. Het was Higuaíns tweede treffer, want in de eerste helft had hij na een fraaie assist met de hak van Rafael van der Vaart ook al gescoord.

De tweede treffer van Higuaín was nodig, doordat Athletic in de laatste tien minuten van de eerste helft duidelijk had gemaakt dat de Madrileense defensie broos is. Joseba Etxeberria tekende voor de 2-1 en na een overtreding van Gabriel Heinze op Fernando Llorente, benutte Andoni Iraola een strafschop voor de 2-2. 1-0 De zege voor Real was verdiend na een wedstrijd met vele hoogtepunten. Zo knalde Llorente vlak voor tijd nog op de paal namens Athletic - dat toen al met tien man stond na rood van Fernando Amorebieta -, terwijl in de vijftigste minuut zowel Higuaín als Heinze namens Real de lat had geraakt.

En dan was er nog Sneijder. De Utrechter maakte na dertien minuten 1-0 door diagonaal uit te halen binnen de zestien en trof even later de paal bij zijn poging te scoren in de korte hoek. Zijn fraaiste actie toonde hij in de derde minuut. Hij verraste bijna doelman Iraizoiz door vanaf eigen helft rakelings naast de verre kruising te mikken.

Real heeft twee punten en deelt de tweede plaats met Barcelona, dat een iets beter doelsaldo heeft. Koploper Valencia heeft één punt meer. Bilbao is voorlaatste met één punt meer dan hekkensluiter Osasuna.