Reiziger baalde van Ajax-keuze voor Heitinga: 'Denk dat ik betere persoon was'

Reacties

Michael Reiziger was begin dit kalenderjaar teleurgesteld toen de Ajax-leiding niet hem, maar John Heitinga benoemde tot interim-coach na het ontslag van Alfred Schreuder.

Reiziger baalde van Ajax-keuze voor Heitinga: 'Denk dat ik betere persoon was'
© Pro Shots

Op 26 januari viel het doek voor Schreuder, na een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. De dag daarna werd bekend dat Heitinga het stokje over zou nemen. 'Hoe dat precies in zijn werk ging laat ik in het midden, maar over de beslissing was ik teleurgesteld', vertelde Reiziger zondag in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. 'Ik denk dat ik de betere persoon was. En zo niet, leg het uit. Dat miste ik vooraf en daarna.'

Reiziger parkeerde zijn teleurstelling snel. 'De volgende wedstrijd stond alweer voor de deur, Excelsior-uit. Ik zei tegen John: "Vandaag ben ik boos, maar morgen sta ik er." Onder Heitinga toonde Ajax aanvankelijk beterschap, maar na een dramatisch seizoenslot grepen de Amsterdammers naast deelname aan de Champions League. Bovendien ging de KNVB-bekerfinale verloren na een strafschoppenserie tegen PSV.

Reiziger, die eerder voor de spelersgroep van Jong Ajax stond, fungeert thans als coach van Jong Oranje, waarmee hij op schema ligt voor deelname aan het EK 2025.

Begin september spraken we uitgebreid met Michael Reiziger:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.