RKC ziet na verlies Eagles naast zich op kop

RKC ging in Waalwijk onderuit tegen Stormvogels Telstar en zag periodekampioen Go Ahead Eagles in punten op gelijke hoogte komen aan kop van de Jupiler League.

RKC Waalwijk-Stormvogels Telstar 1-2
RKC heeft het niet de laatste weken. Zo bewees ook de thuiswedstrijd tegen Stormvogels. Ondanks een vroege voorsprong via Marvin Ogunjimi (na een combinatie met Fred Benson) gingen de matig spelende mannen van coach Zeljko Petrovic onderuit door doelpunten van Geoffrey Meye en Touvarno Pinas. Meye kopte in de 51ste minuut raak, Pinas haalde in de 81ste minuut doeltreffend uit. Het was pas de eerste nederlaag na negen ongeslagen duels op rij, maar het was voor de vierde keer in de laatste zes duels dat de Waalwijkse koploper punten verspeelde. Voor Telstar was het de tweede zege in successie na een reeks van twaalf nederlagen.

Fortuna Sittard-FC Zwolle 0-3
Het thuispubliek drong de spelers van Fortuna nog voor de aftrap aan er vol voor te gaan, maar zonder succes. Zwolle bleek te sterk voor de teleurstellend spelende thuisploeg. Halverwege de tweede helft sloeg de ploeg van coach Jan Everse toe via Derk Boerrigter (via binnenkant paal), Etiënne Reijnen (kopbal) en Anton Jongsma (op assist van Boerrigter). Zwolle passeerde MVV en bezet de derde plaats.

FC Volendam-RBC Roosendaal 1-1
Kees Kwakman scoorde in Volendam tegen zijn oude ploeg met een vallende kopbal. Maar hij zag vlak voor rust Jack Tuyp voor de gelijkmaker tekenen door uit te draaien het doel te vinden.

FC Den Bosch-BV Veendam 4-0
Den Bosch sloeg al voor rust een gat met de bezoekers via treffers van Nyron Wau en Gorgi Hristov, die op aangeven van Koen van der Biezen beheerst scoorde. In de tweede helft beslisten Van der Biezen (schot) en Arturo ten Heuvel (kopbal) de partij. FC Den Bosch klom naar de vierde positie.

ADO Den Haag-FC Eindhoven 5-2
Den Haag zette de goede reeks voort met een zege op Eindhoven, dat zichzelf de das omdeed. Eerst was het Ruud van der Rijt die rood kreeg na een brute overtreding op Hersut Meric. Vervolgens maakte Agyeman Dickson hands, waardoor Hans van de Haar in de 57ste minuut de score opende vanaf de strafschopstip. Lex Immers verdubbelde tien minuten later het verschil met een schuiver en invaller Rick Hoogendorp stelde de Haagse zege veilig via een intikker. Collega-invaller Yuri Cornelisse (foto) nam goals vier en vijf voor zijn rekening.

FC Dordrecht-AGOVV Apeldoorn 1-1
Rihairo Meulens hielp de ploeg van coach John van den Brom in de veertigste minuut aan een 1-0 voorsprong, maar een kwartier voor tijd zorgde Guy Ramos namens de thuisploeg voor de gelijkmaker.

FC Emmen-SC Cambuur-Leeuwarden 2-0
Robbie Haemhouts en Sergio van Dijk zorgden ervoor dat Emmen weer eens won na vier nederlagen in de laatste vijf optredens. Haemhouts scoorde voor rust met een schot van afstand, Van Dijk kopte na rust raak na een hoekschop van Haemhouts.

Haarlem-FC Omniworld 2-2
Haarlem nam al snel een ruime voorsprong, maar verspeelde vlak voor het eindsignaal alsnog twee punten. Marvin Wijks en Roel de Graaff zetten de Haarlemmers na een kwartier op 2-0, maar vlak na rust tekende Wilco Krimp voor de aansluitingstreffer, waarna Diangi Matusiwa in de 89ste minuut voor 2-2 zorgde. Omniworld zakt echter naar de laatste plaats, en Haarlem naar de negentiende.