Rodríguez in tranen: 'Hier wacht ik al dertien jaar op'

Reacties

James Rodríguez plaatste zich in de nacht van woensdag op donderdag met zijn land Colombia voor de finale van de Copa América, waarin Argentinië zondag de tegenstander is. De 32-jarige spelmaker leverde tegen Uruguay de assist voor het enige doelpunt. Na afloop kreeg hij het te kwaad.

Rodríguez in tranen: 'Hier wacht ik al dertien jaar op'
© Pro Shots
Uruguay
Uruguay
0 - 1
Colombia
Colombia

'Het was een moeilijke wedstrijd, heel zwaar', sprak de aanvoerder na afloop van het duel dat na afloop in een volwaardige veldslag ontaardde. Tegenover DSports kon hij daarna nog maar weinig uitbrengen. 'Hier wacht ik al dertien jaar op, dit wil ik al zo lang. We zijn heel blij', zei Rodríguez voordat de emoties het overnamen en het gesprek tot een einde kwam.

De Colombiaan, tegenwoordig actief bij São Paulo, speelt dan ook een toernooi uit duizenden. Rodríguez werd de eerste speler die zes assists leverde op één eindronde van de Copa América. In vijf wedstrijden werd hij dan ook vier keer tot man van de wedstrijd uitgeroepen, en zelf scoorde hij ook nog een keer.

De finale tussen beide ploegen is voer voor nachtbrakers in Nederland. De wedstrijd in Miami begint in de nacht van zondag op maandag om 02.00 uur Nederlandse tijd, enkele uren dus nadat Spanje en Engeland hebben uitgevochten wie de EK-beker mee naar huis neemt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Colombia
Meer over Colombia
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer J. Rodríguez
Meer over J. Rodríguez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.