Ronald de Boer speelt ondanks gebroken neus

Gebroken neus of niet, Ronald de Boer wil dinsdag gewoon meespelen tegen Dunfermline Athletic en wil zeker de Old Firm van komende zondag niet missen.

Ronald de Boer speelt ondanks gebroken neus

Ronald de Boer moest zaterdag al in de eerste helft van de wedstrijd tegen Dundee geblesseerd van het veld. De aanvaller van Glasgow Rangers bleek zijn neus te hebben gebroken, nadat hij in aanraking kwam met de linkerelleboog van Tom Hutchison. Tevens hield de 33-jarige Nederlander een blauw oog over aan het luchtduel.

De Boer bezocht maandag een specialist, met wie hij afsprak om dinsdag overdag een operatie te ondergaan om zijn neus weer recht te zetten. Na het gesprek met de arts meldde De Boer coach Alex McLeish dat hij van plan is om dinsdagavond 'gewoon' mee te spelen tegen Dunfermline en zondag eveneens van de partij te zijn in de derby tegen aartsrivaal Celtic.

'Ronald heeft zichzelf fit verklaard voor de wedstrijd tegen Dunfermline en we zijn zeer blij met dat soort betrokkenheid. Hij wil beide wedstrijden spelen en dat vind ik goed', verklaarde McLeish op de website van The Gers. 'De gebroken neus was ook niet dé reden dat hij zaterdag van het veld stapte. Hij stopte omdat hij zich versuft voelde en een beetje misselijk was.'

Rangers won het duel met Dundee met 4-0 onder meer dankzij een doelpunt van Frank de Boer.

Bekijk hier al onze video's