Ronaldo (39) weet van geen ophouden: 'Ik zou altijd basisspeler moeten zijn'

Reacties

Als het aan Cristiano Ronaldo ligt, gaat hij nog een tijd door bij het Portugese elftal. De superster stelt in gesprek met de Portugese krant A Bola dat hij nog altijd de onbetwiste nummer één zou moeten zijn.

Ronaldo (39) weet van geen ophouden: 'Ik zou altijd basisspeler moeten zijn'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Kroatië
Kroatië

Ronaldo is de komende duels gewoon weer van de partij bij Portugal, dat het in de Nations League opneemt tegen Kroatië en Schotland. Als het aan de 39-jarige vedette ligt, komt het einde na 130 goals in 212 wedstrijden nog niet in zicht.

Beslissing respecteren
Ronaldo doet er alles aan om basisplek te behouden. 'Wat mij betreft, zou ik altijd basisspeler moeten zijn', stelt de spits van Al-Nassr zelfverzekerd. De vraag of hij ook als invaller bereid zou zijn om voor de nationale ploeg uit te komen, speelt niet in zijn hoofd. 'Ik zal mezelf altijd zien als basisspeler, maar ik zal iedere beslissing respecteren. Dat heb ik bij al mijn clubs gedaan.'

Zolang hij van toegevoegde waarde is, denkt hij niet aan stoppen bij de nationale ploeg. 'Nu voel ik dat ik nog meer in de tank heb. Maar ik zal de eerste zijn die het toegeeft als dat niet meer zo is en dan vertrek ik ook meteen.'

De Europese titel in 2016 geldt als het absolute hoogtepunt in de interlandcarrière van Ronaldo, die in totaal op zes EK's en vijf WK's speelde. Als hij de moed erin houdt, zou daar in 2026 nog wel eens een zesde WK bij kunnen komen. Bij aanvang van het toernooi in de Verenigde Staten, Canada en Mexico is de Portugees 41 jaar oud.

Portugal
Portugal
2 - 1
Schotland
Schotland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.