Ronie en Zizou zijn hot, Ghana hot én not

In navolging van VI's Nababbel kijken we met de WK-babbel terug op de dagen achter ons in Duitsland, met opvallende hoofdrolspelers en dito foto's. Oordeel zelf: een voetballoze woensdag. Not voor de liefhebbers, al is het bepaald geen verwennerij wat vrijwel alle ploegen lieten zien in de achtste finale. Daarom toch maar een Hotte dag?

Ronie en Zizou zijn hot, Ghana hot én not

data-height="87" data-width="200" data-align="right" data-caption="" src="http://www.vi.nl/upload/e0f290ef-3e97-44ed-8495-ebe491821f15_image8244835939651231519.jpg" /> Voor Ronaldo is het in ieder geval lekker de kranten openslaan vandaag. De toch in ene weer Hotte spits heeft zijn record te pakken en passeerde de tot nog toe meest succesvolle WK-Bomber Gerd Müller. Als in zijn oude dagen explodeerde hij bij de 1-0. Ook de schaar was allerminst roestig. Les Vieux van Frankrijk hebben ook een reden om tevreden terug te kijken op de dinsdag. Zinedine Zidane, die al bijna begraven was, is nog niet dood, hij leeft. In de extra tijd perste de Franse spelmaker er een goede actie en een mooie goal uit, waardoor Spanje definitief werd geklopt. Hot dus Zizou.

Zijn maatje Patrick Vieira had een nog groter aandeel in de 3-1 overwinning. Zijn assist op Franck Ribery was fraai en de 2-1 van zijn eigen hoofd nog belangrijker dan het doelpunt van Zidane. Vieira voelt zich Hotter en Hotter worden. Twijfelgevalletje is Ghana. The Black Stars speelden het ware Joga Bonito en troefden Brazilië op vrijwel alle fronten af. Bijna alle, want de Afrikanen slaagden er maar niet in om te scoren ondanks de vele kansen die ze creëerden. Hot en Not tegelijkertijd. Nogmaals voor de liefhebbers. Zet het maar uit je hoofd dat Brazilië bezig is aan een aanloop naar een flitsend slot met tempo, goed voetbal, samba en lol. Carlos Alberto Parreira is alleen geïnteresseerd in nummer één worden, want dat wordt onthouden. Realistisch maar Not bonito.

Bekijk hier al onze video's