Rooney na persoonlijk record op rand van jubileum

Manchester United-aanvaller Wayne Rooney leverde zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Hull City (4-0 zege) een unieke prestatie. Voor het eerst in zijn profloopbaan scoorde de Engelse international vier doelpunten in één duel.

Rooney na persoonlijk record op rand van jubileum

'Dit is uniek voor mij en dat geeft een fantastisch gevoel', reageerde Rooney na afloop. 'Ik ben apetrots op deze prestatie. Het is heel bijzonder. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit mijn productiefste seizoen ooit kan worden.'

Rooney is de eerste speler sinds Ruud van Nistelrooy die erin slaagt vier keer te scoren in een officieel optreden van de Mancunians. De 33-jarige Brabander deed dat in de Champions League-wedstrijd tegen Sparta Praag op 3 november 2004 (4-1).

Rooney voerde zijn seizoenstotaal met zijn vier treffers op naar twintig goals in 28 officiële duels. Hij scoorde tot dusverre negentien keer in de Premier League en voegde daar nog één doelpunt in de strijd om het Community Shield aan toe. De productiefste jaargang in zijn loopbaan is 2006/07, toen hij in 55 officiële wedstrijden 23 keer doel trof.

Met zijn vier doelpunten staat Rooney op de rand van een fraai jubileum. Hij heeft nog één doelpunt nodig voor zijn honderdste goal in de Premier League. Van zijn huidige 99 treffers in competitieverband maakte hij er vijftien voor Everton (2002-04) en inmiddels 84 bij United (sinds 2004). <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen