Rooney verlangt nóg meer doelpunten van zichzelf

Wayne Rooney heeft nog twee wedstrijden de kans om zijn doelpuntentotaal in deze WK-campagne verder op te voeren en de topscorerstitel in de Europese kwalificatiezone voor zich op te eisen. De aanvaller van Manchester United is op dit moment de productiefste speler met negen goals in acht kwalificatieduels.

Rooney verlangt nóg meer doelpunten van zichzelf

De 55-voudig international zegt verguld te zijn met zijn huidige eerste plaats in het schuttersklassement. 'Het is sowieso geweldig om belangrijk te zijn voor je land, maar de mogelijkheid om me te kronen tot topscorer van de WK-kwalificatiecampagne in Europa zou me enorm trots maken', aldus de 23-jarige spits, die met zijn negen doelpunten al een Engels WK-kwalificatierecord in handen heeft.

Rooney staat symbool voor de Engelse scoringsdrift in de huidige kwalificatiecampagne. De ploeg van de Italiaanse bondscoach Fabio Capello scoorde in acht duels al 31 keer, meer dan welk ander Europees land ook.

'In vergelijking met de voorgaande bondscoach spelen we nu een ander systeem', zei Rooney aan de vooravond van het duel met Oekraïne van zaterdag. 'We verdedigen verder van ons doel af onder Capello, zodat we bij balbezit sneller in staat zijn kansen te creëren.'

Ondanks zijn goede vorm voor de nationale ploeg in de laatste maanden ziet Rooney nog volop ruimte voor verbetering bij zichzelf. 'Ik werk nog steeds hard om bepaalde aspecten van mijn spel te verbeteren. Ik wil completer worden. En ik vind dat ik nóg vaker zou moeten scoren, vooral met mijn hoofd.' <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen