Rummenigge legt schuld van overvolle voetbalkalender bij spelers

Reacties

Bayern München-icoon Karl Heinz Rummenigge heeft zich ook gemengd in de discussie over de voetbalkalender. De Duitse bestuurder legt de schuld daarvan bij de spelers: 'Ze hebben zichzelf in deze val gelokt.'

Rummenigge legt schuld van overvolle voetbalkalender bij spelers
© Pro Shots

In gesprek met Kicker geeft de 69-jarige Rummenigge, tegenwoordig commissaris bij Bayern, aan dat de spelers naar zichzelf moeten kijken. 'Door steeds hogere salarissen te eisen, dwingen zij de clubs om nóg hogere inkomsten te genereren.'

Die extra inkomsten halen clubs uit meer wedstrijden, legde Rummenigge uit. 'Alle betrokken partijen moeten eens om de tafel gaan en bespreken wat er nodig is om het voetbal serieuzer en rationeler te maken. Zónder emotie', aldus de tweevoudig Europees voetballer van het jaar.

De afgelopen tijd ontbrandde een enorme discussie omtrent de nieuwe opzet van het WK voor clubs. Onder meer Rodri was er snel bij, hij dreigde met een spelerstaking. Rummenigge denkt dat het toernooi mensen enthousiast zal maken. 'Het wordt een fantastisch toernooi, daar ben ik van overtuigd', zei hij.

Ook de nieuwe opzet van de Champions League – die ook meer wedstrijden betekende – ziet Rummenigge als iets positiefs. 'De oude groepsfase was saai, want na vier wedstrijden was het meeste al wel duidelijk. Nu is het lastiger, ook voor de topclubs, om je te kwalificeren. Alles wat lastiger is, is emotioneler', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.