Scout en icoon van Ajax bespreken mislukte huwelijk met Mikautadze

Reacties

Georges Mikautadze is één van een hele reeks oud-spelers van Ajax die op Euro 2024 al wist te scoren. De Georgiër was vóór en na zijn passage in Amsterdam ook regelmatig trefzeker bij FC Metz, maar bij Ajax wilde het niet vlotten. Scout Hans van der Zee en boegbeeld Richard Witschge raden naar hoe dat komt.

Scout en icoon van Ajax bespreken mislukte huwelijk met Mikautadze
© Pro Shots
Georgië
Georgië
2 - 0
Portugal
Portugal

Van der Zee ziet geen match tussen speler en club. 'Hij paste niet echt bij Ajax. Er is in de clubgeschiedenis nog nooit een kleine spits geslaagd. Dario Cvitanich heeft nog een tijdje in de spits gestaan, daar stonden de mensen ook niet voor op de banken. Dat is wel gek, maar een grote spits, dat is een traditie bij Ajax', aldus de scout bij Langs de Lijn.

Witschge stond ESPN te woord, hij was assistent van John van 't Schip en kent Mikautadze dus van een kortstondige samenwerking. Ik vond het een hele goede voetballer. In de discipline is hij wat minder. Qua voetbal is hij gewoon geweldig. Hij kon op trainingen hele aparte dingen doen. In de wedstrijden heeft hij natuurlijk weinig gespeeld. Je moet tegenwoordig ook druk kunnen zetten zoals wij met Ajax willen spelen.'

Mikautadze was terug bij Metz meteen weer op schot. Witschge denkt dat de tactische bepalingen in het noordoosten van Frankrijk beter bij de aanvaller passen dan die bij Ajax. ' Ik denk dat hij in een ander systeem beter tot zijn recht komt', aldus de analyticus.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Georgië
Meer over Georgië
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer G. Mikautadze
Meer over G. Mikautadze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.