Slot is Ten Hag de baas: Liverpool straft fouten Man Utd keihard af

Reacties

Liverpool heeft een memorabele zege geboekt op bezoek bij aartsrivaal Manchester United. Voor Arne Slot werd zijn eerste Premier League-topper één groot feest, terwijl voor Erik ten Hag de zorgen zondag opnieuw groeiden.

Slot is Ten Hag de baas: Liverpool straft fouten Man Utd keihard af
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Zowel bij United als Liverpool stonden twee Oranje-internationals aan de aftrap. Bij de thuisploeg beleefden Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee hun basisdebuut. Laatstgenoemde speelde voorin samen met Marcus Rashford en Alejandro Garnacho. De Ligt kreeg centraal achterin de voorkeur boven Harry Maguire en vormde een duo met Lisandro Martínez. De twee centrumverdedigers kregen in de eerste helft verrassend vaak te maken met rushes van Ryan Gravenberch, die het vertrouwen van Slot meer dan terugbetaalde. De 22-jarige middenvelder groeide uit tot een van de grote uitblinkers in de wedstrijd waarin beide teams in het eerste halfuur erg slordig waren.

Het was United dat de meeste fouten maakte, op gevaarlijke posities op het veld. The Red Devils hadden in de zevende minuut al een wake-up call gehad. Virgil van Dijk had een linie doorbroken met een uitstekende pass op Gravenberch, die fraai had versneld en via Luis Díaz en een touché van Mohamed Salah de bal bij Trent Alexander-Arnold had zien belanden. Alexander-Arnold dacht te hebben gescoord, maar zijn treffer werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel voor Salah.

In de 35ste minuut was het alsnog raak voor The Reds, die snel schakelden na niet de eerste fout van Casemiro. De 32-jarige Braziliaan speelde de bal zo in de voeten van Gravenberch, die doorzag wat de controleur wilde doen. Gravenberch versnelde richting het strafschopgebied en gaf de bal op het juiste moment mee aan Salah. De Egyptenaar zag dat er bij de tweede paal een zee van ruimte was en uit zijn voorzet kopte Luis Díaz raak: 0-1.

De 0-2 viel zeven minuten later al, nadat Casemiro in zijn rug verrast was door Díaz. De United-middenvelder werd simpel van de bal gezet toen hij dacht tijd te hebben. Díaz combineerde een luttele tel later met Salah en schoot op aangeven van de sterspeler de bal in de korte hoek voorbij Andre Onana. Grote blijdschap was zichtbaar bij Slot. Hij was hard op weg om de eerste Liverpool-manager sinds Bob Paisley in 1975 te worden die zijn eerste confrontatie met United als eindverantwoordelijke bij The Reds wint. De stemming in het andere trainersvak was totaal anders. Uit het wisselen van Casemiro voor de twintigjarige Tobby Collyer halverwege sprak veel frustratie.

Het ging van kwaad tot erger voor United. Liverpool leek er in de eerste fase na rust nog eens een schepje bovenop te doen. Dat leverde onder meer een schietkans voor Alexander-Arnold op. Salah kreeg in de 56ste minuut een nog grotere kans, nadat Mainoo op de helft van United met ogenschijnlijk speels gemak van de bal was gezet door Alexis Mac Allister. Weer ging het snel. Szoboszlai bracht Salah in stelling en de aanvaller schoot de bal koeltjes voorbij Onana: 0-3.

Plagerig gejuich
In de fase daarna klonk plagerig gejuich vanuit het uitvak bij elke pass die Liverpool speelde. Het vertrouwen sijpelde weg bij United, terwijl Liverpool bloed rook en ook kansen kreeg op meer. Aan de andere kant waren er ook wel mogelijkheden, met name voor Zirkzee. De 23-jarige Nederlander was ongelukkig in de afwerking als hij dan eens verlost was van Van Dijk. Zo miste hij een grote kans na voorbereidend werk van Marcus Rashford. Ten Hag probeerde met het inbrengen van Amad Diallo nog voor de ommekeer te zorgen, maar zelfs een treffer om een vleugje spanning terug te brengen zat er niet in. Voor de derde keer op rij hield het Liverpool van de geweldig gestarte Slot de nul.

Na de eerste grote topper onder leiding van de Nederlandse opvolger van Jürgen Klopp is Liverpool nog altijd zonder puntenverlies. Het team van Slot is naast Manchester City het enige andere team dat de volle buit heeft gepakt in de eerste drie speelrondes. Voor Ten Hag wordt het in de Premier League wéér een seizoen van achtervolgen, met nu al een achterstand van zes punten op de stadgenoot en de eeuwige rivaal.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
5
Aston Villa
4
3
0
1
7-6
+1
9
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.