Slot kiest bij Premier League-debuut voor Van Dijk én Gravenberch

Reacties

Twee van de Nederlanders bij Liverpool hebben zaterdagmiddag een basisplaats bij het Premier League-debuut van trainer Arne Slot. Alleen Cody Gakpo begint tegen het gepromoveerde Ipswich Town op de bank.

Slot kiest bij Premier League-debuut voor Van Dijk én Gravenberch
© Pro Shots
Ipswich Town
Ipswich Town
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Gakpo heeft voorin dan ook pittige concurrentie. Zo staat de Colombiaan Luis Díaz links voorin, in principe de favoriete positie van de Oranje-international. Diogo Jota begint centraal in de aanval, Mohamed Salah speelt vanaf de rechterkant. Darwin Núñez zit op de bank.

Jürgen Klopp gebruikte Gakpo afgelopen seizoen ook wel eens als middenvelder, maar daar geeft Slot de voorkeur aan Ryan Gravenberch en Dominik Szoboszlai op de aanvallende posities. Argentijns international Alexis Mac Allister is de controleur.

Achterin houdt de van Feyenoord overgekomen Slot vast aan de vertrouwde bezetting. Aanvoerder Virgil van Dijk krijgt centraal achterin gezelschap van de jonge Jarrell Quansah. Alisson staat op doel, Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson zijn de backs.

Sepp van den Berg draaide de voorbereiding ook mee bij Liverpool, maar zit niet in de selectie. De Nederlandse verdediger wordt onder meer gelinkt aan PSV. Joe Gomez is ook buiten de selectie gelaten. De Engelse verdediger mag uitkijken naar een andere club. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.