Spaanse Koeman-criticaster moet niet denken aan EK-titel voor Oranje

Reacties

Voormalig Spaans international Santiago Cañizares moet er niet aan denken dat Ronald Koeman met het Nederlands elftal ten koste van Spanje aan de haal gaat met de Europese titel. De oud-doelman is op z'n zachtst gezegd geen fan van de huidige bondscoach van Oranje.

Spaanse Koeman-criticaster moet niet denken aan EK-titel voor Oranje
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

De 54-jarige Cañizares bewaart geen positieve herinneringen aan zijn samenwerking met Koeman in hun gezamenlijke periode bij Valencia. De huidige bondscoach werd in oktober 2007 aangesteld als opvolger van Quique Sánchez Flores en zette een paar maanden later clubiconen Cañizares, Miguel Ángel Angulo en aanvoerder David Albelda uit de selectie.

Sindsdien heeft Cañizares, die ook onder andere voor Real Madrid speelde, vaker laten doorschemeren dat hij geen hoge pet op heeft van Koeman. In gesprek met Marca over de prestaties van de Spaanse nationale ploeg viel de naam van de bondscoach van Oranje weer.

'Maak me nu niet gek met het idee dat Koeman de EK-finale kan winnen van Spanje. Ik weet zeker dat wij gaan winnen, ik maak me dus geen zorgen over wie onze tegenstander gaat worden', aldus Cañizares na de vraag of hij liever Nederland of Engeland in de finale wil zien.

Titelfavoriet
De 46-voudig Spaans international is onder de indruk van de prestaties van Spanje op het EK. 'Ze winnen niet alleen hun wedstrijden, maar geven ook een demonstratie van hun talenten. Ook tegen de verliezend finalist van het afgelopen WK. Dit is tot nu toe een geweldig EK voor Spanje.'

Dat aanvoerder Álvaro Morata de nodige kritiek krijgt tijdens dit EK, vindt Cañizares niet vreemd, maar hij zou hem wel weer opstellen in de EK-finale. 'Morata is de laatste duels zwak aan bal, maar is erg sterk in de lucht. Hij blijft altijd hard werken en is zo heel belangrijk. Hij is een spits die je past mist als hij een keer niet zou spelen', aldus Cañizares over de spits, die na de winst op Frankrijk een pijnlijk moment beleefde door een uitglijdende steward.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.