Spaanse voetbalbond geeft beelden VAR-moment vrij na zege Barça
In Spanje ging het de laatste tijd regelmatig over de arbitrage. Ook de wedstrijd tussen Las Palmas en Barcelona (0-2) kende een nasleep vanwege een VAR-moment. Na afloop van het duel bracht de Spaanse voetbalbond de gesprekken tussen de videoscheidsrechter en de arbiter naar buiten.

Het was de 81ste minuut en Barcelona leidde bij Las Palmas met 0-1 door een goal van Dani Olmo. Een voorzet vanaf de rechterflank vloog richting het strafschopgebied van Barça. Uiteindelijk belandde een schot op de arm van Eric Garcia. Hands, zo schreeuwde iedereen van de thuisploeg. Op de beelden was duidelijk te zien dat de bal op de arm van de verdediger van Barcelona kwam.
De scheidsrechter nam vervolgens alle tijd om met de VAR te overleggen om een juiste beslissing te maken. Op verzoek van de videoscheidsrechter ging de arbiter naar het scherm. Hij oordeelde na het bestuderen van de beelden: geen hands.
Direct na afloop van de wedstrijd gaf de Spaanse voetbalbond de beelden vrij van dat overleg, zodat iedereen kon meeluisteren waarom Las Palmas uiteindelijk de penalty niet kreeg.
'Adri, Adri, ik raad je aan om naar het scherm te kijken zodat je kan evalueren of er sprake is van een penalty, met daaraan vooraf een buitenspelmoment. Je ziet een handsbal bij het schot op doel, want de arm is uitgestrekt', zei de VAR tegen de scheidsrechter op de vrijgegeven beelden.
Bal op de rug
Volgens de VAR ging het bij het buitenspelmoment om de voorzet. 'Er is ook iemand die de bal met de rug aanraakt. Dat zal ik je laten zien vanuit een ander camerastandpunt', aldus de VAR. 'Zie jij ergens buitenspel, vlak voor de strafschop? Dan laten we jou de lijnen zien.'
Het oordeel van de scheidsrechter na het zien van de beelden: buitenspel en geen penalty. Tot ongenoegen van de supporters en spelers van Las Palmas en tot opluchting van Barcelona, dat uiteindelijk met 0-2 won dankzij een goal in blessuretijd van Ferran Torres.
🗣 AUDIO REVISIÓN VAR
— RFEF (@rfef) February 22, 2025
🗓 Jornada 25 | Primera División
⚽ @UDLP_Oficial 🆚 @FCBarcelona_es | 81’#ArbitrajeRFEF | @CTARFEF pic.twitter.com/4qbN1dSA8G

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.
Login